СРПСKОЛИГАШ СА ТИСЕ ВЕРУЈЕ У БОЉИ ПРОЛЕЋНИ ФИНИШ

„Kакво млеко – такав сир“ је народна изрека која може да се примени у случају српсколигаша са Тисе. Јесенас су у највећем делу сезоне доминирали, а сада… Три кола пре одласка на одмор били су лидери са скором 12 9 2 1 28:13 29, а онда су, неочекивано, из три окршаја укњижили само један бод и презимели на „коти 3“. Зима им није донела ништа добро. Тренер Бранко Савић је три дана пред старт наставка сезоне дигао сидро, две недеље после тога и његов асистент Далибор Новчић, па је „врућ кромпир“ преузео млади тренер Лазар Дабижљевић. Више од половине стартера је нашло нови клуб, празнину су попунили младићи жељни афирмације, али како играју овог пролећа нема ни „А“ од афирмације. Ову смелу констатацију потврђује пролећни скор 12 4 2 6 15:27 14.

– Сплет разних објективних и субјективних околности нас је спутао да пружимо више и то се одразило на игре и резултате. За суботњи окршај са Румљанима, које изузетно поштујемо, нећемо моћи да рачунамо једино на Виновића због нагомилавања картона. После дужег времена имаћемо поволну ситуацију са ростером и очекујем да ће се то одразити на терену. Рачунамо на победу,као и у наредна два окршаја на гостовању у Бачкој Паланци и код куће са Сомборцима. Буде ли тако, спасићемо сезону, не напушта оптимизам тренера Бечејаца Лазара Дабижљевића.

Не зна се шта је горе у редовима Бечејаца. Ако се паралелно гледа учинак у првих 12 кола, одбрана је примила дупло више голова, 27 према 13 јесењих, а постигла, готово, дупло мање, 15 наспрам 28 јесењих, па је и бодовни салдо дупло мањи, јесенас 29, а сада 14. Јесенас су последња три окршаја покварила, а садаби могла да поправе узисак. На играчима је да то потврде на терену.

Аутор: В. Јанков

Фото: В. Јанков

Извор: https://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 20. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!