„Kakvo mleko – takav sir“ je narodna izreka koja može da se primeni u slučaju srpskoligaša sa Tise. Jesenas su u najvećem delu sezone dominirali, a sada… Tri kola pre odlaska na odmor bili su lideri sa skorom 12 9 2 1 28:13 29, a onda su, neočekivano, iz tri okršaja uknjižili samo jedan bod i prezimeli na „koti 3“. Zima im nije donela ništa dobro. Trener Branko Savić je tri dana pred start nastavka sezone digao sidro, dve nedelje posle toga i njegov asistent Dalibor Novčić, pa je „vruć krompir“ preuzeo mladi trener Lazar Dabižljević. Više od polovine startera je našlo novi klub, prazninu su popunili mladići željni afirmacije, ali kako igraju ovog proleća nema ni „A“ od afirmacije. Ovu smelu konstataciju potvrđuje prolećni skor 12 4 2 6 15:27 14.

– Splet raznih objektivnih i subjektivnih okolnosti nas je sputao da pružimo više i to se odrazilo na igre i rezultate. Za subotnji okršaj sa Rumljanima, koje izuzetno poštujemo, nećemo moći da računamo jedino na Vinovića zbog nagomilavanja kartona. Posle dužeg vremena imaćemo povolnu situaciju sa rosterom i očekujem da će se to odraziti na terenu. Računamo na pobedu,kao i u naredna dva okršaja na gostovanju u Bačkoj Palanci i kod kuće sa Somborcima. Bude li tako, spasićemo sezonu, ne napušta optimizam trenera Bečejaca Lazara Dabižljevića.

Ne zna se šta je gore u redovima Bečejaca. Ako se paralelno gleda učinak u prvih 12 kola, odbrana je primila duplo više golova, 27 prema 13 jesenjih, a postigla, gotovo, duplo manje, 15 naspram 28 jesenjih, pa je i bodovni saldo duplo manji, jesenas 29, a sada 14. Jesenas su poslednja tri okršaja pokvarila, a sadabi mogla da poprave uzisak. Na igračima je da to potvrde na terenu.

Autor: V. Jankov

Foto: V. Jankov

Izvor: https://www.srbijasport.net