СТАНИСАВЉЕВИЋ ОПЕТ УЗ ЛАЗЕВСКОГ

Још једна трансфер бомба одјекнула је у Вршцу. На стадион под кулом стигао је Филип Станисављевић, везиста са богатим суперлигашким и интернационалним искуством. На тај начин остварила се жеља Ненада Мијаиловића, шефа стручног штаба Вршчана, јер је и прошле сезоне желео Станисављевића у тиму.
-О Вршцу, до прошле године, када ме је шеф Мијаиловић позвао, нисам имао много информација. Познавао сам само двојицу Вршчана из млађих селекција Партизана, Александра Лазевског и Бојана Чукића, као и Игњатијевића којије радио у Вршцу. Изненадио сам се колико је организација озбиљна и каквом инфраструктуром клуб располаже, убеђен сам да Вршац има боље услове од неких суперлигаша. Могу да пружим много на терену и желим да оправдам поверење људи који су ме ангажовали – рекао је Станисављевић.
Сјајни везиста додао је да из искуства зна да новајлије увек имају добру дебитанстку сезону:
– Екипе које уђу у Прву лигу обично играју добро, бар прве сезоне, јер се момци добро познају, улазе у мечеве са много елана, на крилима освојеном првог места у српсколигашкој конкуренцији. Лазевски у овом тренутку без проблема може да игра у Супер лиги, али ужива на терену у свом Вршцу. Украјинац Павлов одличан је фудбалер, заједно смо играли у Сурдулици, а надам се да ћу искуством дати допринос успешним резултатима.
Станисављевић је фудбалски пут почео у родном Мајиловцу, у клубу Млади борац, шест месеци био у Рудару из Костолца а потом прошао комплетну школу Партизана. Пет година у млађим категоријама радио је под тренерским надзором Звонка Поповића и Игора Спасића а две године у Телеоптику тренирали су га Миша Радаковић, Благоје Пауновић, Илија Завишић и Вук Рашовић.
Сениорску каријеру градио је у суперлигашима Металцу из Горњег Милановца и Јавору, у Ивањиције носио и капитенску траку, а као интернационалац значајан траг оставиоје у Мађарској, где је играо за Ујпешт, и у Грчкој. По повратку, носио је дрес Радника из Сурдулице у Супер лиги, по шест месеци и Младости (Лучани) и Рада, а претходну сезону завршио је у Вождовцу.

Б. Јосимов

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 06. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!