СТАРОПАЗОВЧАНИ ОСЛАБЉЕНИ ПРЕД ОПРОШТАЈ

КРАЈ СВИХ ИЛУЗИЈА ЈЕДИНСТВА

Пред крај мукотрпне сезоне, Јединств оје требало да се, у тражењу сламке спаса, супротстави тимовима у истој позицији и борби за очување статуса у Српској лиги Војводина. Први изазов Пазовчанима био је Бечеј 1918, били су свесни да само освајање плена може да их остави у игри, у мечевима наде са Борцем из Шајкаша код куће и Хајдуком 1912 у Кули.

Када су се спотакли на првој препреци било је свима јасно да је то крај свих илузија, зацементирали су се на 14. позицији, испод су остали раније отписани румски „првомајци“ и ОФК Бачка.

Утакмица са у свему бољим Бечејцима брзо ће пасти у заборав, на такве ситуације у Старој Пазови већ су се навикли, јер се слично дешавало и претходних сезоне, али са срећним епилогом.

– Било је то неочекивано слаба игра у мечу са бољим и психички спремним тимом из Бечеја – каже Драган Огризовић, члан стручног штаба. – У мечу који је је одлучивао о опстанку нисмо личили на тим из неких претходних мечева и заслужено смо поражени. Игра под великим притиском донела је несигурност у одбрани, док су
нападачи безидејно срљали на добро чувани гол противника, припремили тек понеку бољу прилику,а прилично их је дотукло и рано вођство ривала из оправдано досуђеног пенала.

– Целе сезоне императив победе висио нам је над главом, а појачавао се уфинишу трке за бодове. Било је
то теже савладати, већину утакмица играли смо у грчу, а фудбалери су под психичким оптерећењем заборављали и оно што су припремали на тренингу.

Стручни штаб Јединства, у одсудним тренуцима, кад је готово свака утакмица личила на бити ил“ не бити, није налазио чаробни штапић.

– Платили смо данак честим повредама и лошим условима на нашем терену. Само у комплетном саставу, што се ређе дешавало, квалитет тима могао је да дође до изражаја. Пораз од Бечејаца и дефинитиван разлаз је болан, може донети у будућностии теже последице, али трудићемо седа у последње две утакмице сачувамо образ и углед клуба
од 105 година.

Суботњи ривал из Шајкаша дочекаће се опуштеније, а у тиму неће бити повређених Николе Играча и Марка Булата. У протоколу неће бити уписани Јован Бобар и Данило Миленковић који ће одрађивати жуте картоне.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 05. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!