СТАРОПАЗОВЧАНИ СЕ НЕСЛАВНО ОПРОСТИЛИ

СТОЈАКОВИЋ СПАСИЛАЦ

Очекивало се да ће се Јединство, у сусрету са Панчевцима, на достојан начин опростити од још једне неуспешне сезоне у Српској лиги „Војводина“. Могли су домаћини да играју без притисака, за своју душу, јер су раније напустили лигу у којој је управа имала много брига, али и промашаја када је у питању селектирање играча.
Пазовчани су, у првом полувремену, играли солидно, али у наставку су пали, па је Динамо 1945, квалитетом и већом жељом, могао да забележи и убедљивију победу. Малобројни навијачи прихватили су равнодушно пораз (2:5), док је Радојица Васић, шеф струке, разочарано напустио свлачионицу, са последњом утакмицом истекао му је и уговор.
Васић је у Јединство стигао у невреме, као и пре њега Гроздић, Церовић, Жељко Нађ и Предраг Пејовић. После очајне игре и пораза у Сакулама (0:3), Пејовић се, у свлачионици, опростио од играча, уз аплауз, али више реда ради. Покушао је Васић да раздрма екипу у дубоком глибу, али лоше селектиран тим није могао да се пробуди. Жељко Нађ добронамерно је желео да афирмише младе снаге, али неискуство у јакој лиги није могло да донесе већи помак, па је отишао необављена посла.
После непријатних дешавања у клубу старом 104 године, до је до припајања са успешнијим Фениксом 1995. Захваљујући разумевању и помоћи Милића Стојаковића, великог заљубљеника у фудбал, Јединство ће и даље да се такмичи у друштву војвођанских српсколигаша, са промењеним руководством, али без овог спортског неимара, који је у трогодишњем раду у Фениксу 1995 доживео низ пријатних тренутака, уложио огромну енергију и мастила средства. Извесно је да ће бити близу клуба, као и пре неколико година када је био на челу Јединства, али је отишао уз опор утисак и нелагодности.
Дугујемо захвалност Стојаковићу јер је помогао да се сачува имиџ Јединства и да се безбрижније такмичи у Српској лиги – каже Миша Хриц, председник Јединства.- Остаје да пре заједничке Скупштине припремимо извештаје о раду клуба, да се захвалимо досадашњим члановима управе, па да сходно прописима озваничимо фузију. Биће то нова етапа, наставак живота клуба, убеђен сам да ће бити успешнији.
Посла има много, треба уобличити Статут, изабрати руководство, чланове стручног штаба и пажљиво селектирати играче. Утакмице током јесење сезоне, играће се на оронулом стадиону Јединства, док ће се на пролеће погон преселити на лепу Феникс арену.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 10. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!