СТЕФАН КУБУРОВИЋ, ПРВОТИМАЦ ЗОНАША ИЗ ДОЊЕГ ТОВАРНИКА

Фудбалери Слободе из Доњег Товарника, члана Војвођанске лиге – Југ, увелико су на „зимском распусту“. После јесење дела сезоне, овај клуб је на седмом месту на табели са 23 освојена бода (6 победа, 5 нерешене утакмице, уз 4 пораза).

Стефан Кубуровић (24) је „најстарији по по стажу“ у овој генерацији првотимаца екипе из „доњег дела Срема“.

– Првенство смо започели сјајно – каже Кубуровић – После прва три кола, максималан учинак , уз гол разлику за поштовање: 8:1! На жалост, после четвртог кола и пораза у дербију у Дивошу, од Хајдука, „мало смо се пољуљали“, те улазимо у резултатску кризу. Долази до промене тренера, екипа се мало тргнула. До краја полусезоне играли смо променљиво, уз напомену да спортска срећа није увек била на нашој страни. Све у свему, нисмо испунили зацртан циљ. Хајдџук је заслужено на лидерској позицији. Прате га ГФК Словен из Руме и Слога из Ердевика и међу њима треба тражити коначног победника. Лично сматрам да, уз овакав играчки кадар, Слобода има потенцијал за прве 3 – 4 екипе. Из године у годину, Слобода напредује, што је последица све бољих услова и организације.

Стефан Кубуровић је као седмогодишњак почео у БСК- у из Батајнице. Потим прелази у Земун, где остаје четири године. Као првотимац дебитује у Дунаву из Старих Бановаца, код „легендарног“ Горана Драгољића – Аустрије. На полусезони враћам се у БСК, где остајем дуги низ година. Фудбалски пут га води у Раднички из Нове Пазове, где остаје једну сезону. По други пут долази у Доњи Товарник.

За фудбалски развој, Стефан Кубуровић (на слици) је захвалан двојици познатих тренера.

– У млађим категоријама много је на мене утицао Горан Милошевић – истиче Кубуровић – Касније, као сениор, са Живком Будимировићем сарађивао сам више пута и једнм био првак са Слободом.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 29. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!