СТЕВАНОВИЋ ШЕФ СТРУКЕ

ПРОМЕНА НА КЛУПИ ПОДУНАВЦА ИЗ БЕЛЕГИША

После дебитантске сезоне у српсколигашкој „Војводини“, Подунавац из Белегиша, растао се са тренером Марком Живковићем. Милош Градић, спортски директор, захвалио се Живковићу на сарадњи.   – Био је, непуне две шодине, на клупи, захвални смо за остварене резултате. Идемо даље с циљем да будемо још успешнији и оставимо дубљи траг у српсколигашком каравану – истакао је Градић. Подунавац је првенство завршио на седмој позицији, из девет победа и десет ремија, освојио је 37 бодова. Задовољни смо првом сезоном у српсколигашком друштву, а од лета желимо корак више, имамо услове да то и остваримо – рекао је Градић некадашњи првотимац Подунавца, Дунава и Телеоптика. Руководство са председником Мирославом Радаковићем, брзо је реаговало и за новог шефа стручног штаба именован је искусни Драган Стевановић. Више пута водио је комшијски Омладинац из Старих Бановаца, а имао је тренерских успеха и на прволигашкој сцени.

– Утаначили смо сарадњу, Стевановић је добро решење. Морали смо брзо да ретујемо и имао је предност у односу на друге. Одлично познаје Српску лигу „Војводина”, наш клуб и играчки кадар. Костур тима смо задржали, али желимо конкуренцију на вишем нивоу и разговарамо и са прволигашким играчима. Циљ је да будемо у врху табеле.

Огласио се и Стевановић:

– Добро познајем и клуб и људе из управе. Као тренер Омладинца често смо тренирали и играли на терену Подунавца и услови су одлични. Наредна сезона изискиваће више од претходне, у нижи ранг ће четири тима и треба да будемо на опрезу. Уз то, у стартној постави треба да буду три играча из категорије бонуса и надам се да ћемо то пребродити како треба.

Око циљева у првенству био је кратак.

– У тиму је много играча из Омладинца и познајемо се, али неопходно је да конкуренцију подигнемо на виши ниво. Свеже крви увек треба и на томе одмах треба да радимо. Хоћу да будемо препознатљиви и у горњем делу табеле, са што више младих играча жељних афирмације. Српска лига „Војводина” дала је душу за то.

Ц. Б.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 21. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!