СТИЖУ ДВА НОВА КЛУВА

БОРАЦ ИЗ САКУЛА ИСТУПИО ИЗ СРПСКЕ ЛИГЕ „ВОЈВОДИНА“ И ИЗНЕНАДИО ПРИСТАЛИЦЕ

Борац из Сакула је иступио из Српске лиге „Војводина” и од наредне сезоне клуб дуге традиције неће бити у трећелигашком каравану. Одлука вођства клуба изненадила је не само банатске љубитеъе фудбала, седам година српсколигаши, пре тога две сезоне у Војвођанској лиги, пет у нижим… Извесно је да је стадион у српсколигшком друштву у овом шпомом банатском селу, био годинама један од најпосећенијих, отуда и одлука још више изненадила Банаћане.

– Послат је допис Извршног одбора Борца, обавестили су Сакуљани и ПФС Панчево и ОФС Ковачицу да иступају из Српске лиге „Војводина“. Тако су се указала два места за попуну Српске лиге „Војводина“, прво припајањем Пролетера Новом Саду који је постао прволигаш и, друго, одлуком вођства Борца да иступају из лиге – рекао је Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ.

Искусни фудбалски радник додао је одмах и следеће:

  – Места ће бити попуњена јавним позивом и све иде по пропозицијама ФСС за српске лиге и тако ће се „Војводина“ и попунити. Извршни одбор ФСВ заказан је за 8. јул и тад ће се више знати око састава лига и упражњених места казао је Цвијић.

Како смо сазнали и пре одлуке Сакуљана неколико клубова је заинтересовано за попуну места у трећелигашком војвођанском каравану. У прошлој сезони Борац је био осми, претходне године пети, а млади тренер Марко Андрејић, као и многи, био је затечен. Налази се на одмору, заказао је прозивку, кратко је рекао:

  – Ево, сад зовем колеге да откажем припремне утакмице за ово лето. Нисам ово очекивао, изнеђен сам – кратко је рекао млади Андрејић. Сигурно је да ће о одлуци ИО Борца бити још речи наредних дана. 

УСКОРО ОДЛУКЕ: Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ

Б. Ц.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 01. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!