СТРЕЛАЦ ИЗ ДРУГОГ ПЛАНА

СРПСКОЛИГАШ НАФТАГАС (ЕЛЕМИР) ПОСТИГАО 15 ГОЛОВА, БАЧВАНСКИ ПОГОДИО ЧЕТИРИ ПУТА

Нафтагас је ефикасан на припремним мечевима и изабраници тренера Предрага Кандића, на пет утакмица, погодили су 15 пута. Пре ремија са Тисом (2:2), савладали су Ветерник (3:2), Земун (3:1), ОФК Кикинду  (3:2) и Војводину 1924 (4:2).

Кандић је задовољан радом и ефикасношћу, иако још не може да рачуна на све играче. Не жели никога да издваја, колектив ставља у први план, али Милан Бачвански пријатно је изненадио. Почео је на позицији десног бека, а сад је у другој улози.

– Близу сам противничког гола и у улози сам предњег везног – каже Бачвански. – Одговара ми улога и добро сам се снашао, улазим у шансе из другог плана. Кад је фокус играча одбране на саиграчима из шпица, делујем иза њих.

Два пута погодио је мрежу Перлежана, био је прецизан и са Кикинђанима, а уз гол Земуну, уписао је и две асистенције.

 – У последњој провери нисмо победили Тису. После вођства тренер Кандић променио је комплетан тим и примили смо два гола. Добри резултати уливају самопуздање, поготово кад смо ефикасни. Физички смо одлично припремљени, има још умора и то је нормално за ову фазу припрема, али освежићемо се последње недељу пред старт. 

Прошле зиме, после две године, преселио се код Елемираца. Из Јарковца је, села у општини Сечањ и пет година провео је у погону ОФК Београда. У пролећној сезони, у дресу Нафташа, 996 минута провео је на терену, постигао гол и уписао пет асистенција.

 – Погодио сам мрежу Бечејаца и у свакој сезони давао сам голове. Било их је у Радничком, изводио сам пенале и слободне ударце. Дошао сам у тим где је више добрих извођача прекида, Владимир Степанов, Миљан Миливојев, а сад је дошао и Марко Ренић.  Мењамо се, зависи од места са којег се слободњак изводи.

Елемирци су, у првом колу, домаћини Јединству, следи гостовање Куљанима, па дерби са Борцем. 

– Противници не могу да се бирају, тако да не обраћам пажњу на распоред. Ово је друга сезона у српсколигашком друштву и биће тежа, а свака утакмица дерби. Сви ривали су се појачали, најмање четири тима ће испасти, а међу стартерима морају да буду и тројица бонуса. Нисмо оптерећени, али ако нам се укаже прилика, напашћемо трон. Имамо квалитет, искуство и много енергије код најмлађих – истакао је Милан Бачвански, рођен фебруара 2000. године.

Б. Ц.

ТЕСТ СА РУМЕНЧАНИМА

Елемирци су за данас заказали шесту пробу. Гост је Јединство из Руменке, члан војвођанског „Југа“. Генералка је наредног викенда са Звездаром. 

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 29. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!