СТРЕЛЦИ ПРЕСПАВАЛИ 11 МЕЧЕВА

РАДНИЧКИ (ЗРЕЊАНИН) БЕЗ БОДОВА У НАСТАВКУ ПРВЕНСТВА СРПСКЕ ЛИГЕ ,,ВОЈВОДИНА“

Муке Радничког се настављају и пораз од Динама 1945 само је потврдио немоћ екипе тренера Марка Гутеше (са слике). У прва два кола, са Јединством и ОФК Бачком, Зрењанинци су поражени минималцем у надокнади времена, борили су се, имали шансе, али не и срећу да избегну поразе. Минуле суботе изостало је све што тим треба да пружи да би освојио бодове.
У дуелу са Панчевцима изостала је трка, није било агресивности, о шансама да се и не говори и извесно је да Зрењанинцима, у недостатку мног чега, највише фале реализатори. Постигли су само осам голова, на 11 мечева нису погодили мрежу, што се одразило на табели. Црвено – црни су заковани на зачељу, са девет бодова и корак су иза Станишића.
Екипи са Бегеја једино иду у прилог порази Станишића, јединог конкурента у борби за опстанак. Одустајањем Сомбораца, само један клуб из Српске лиге „Војводина“, преселиће се у нижи ранг.


ПОВРАТАК ШЕМИЋА

За меч са Нафтагасом, Зрењанинци ће бити јачи за Зорана Шемића. Поуздани леви бек, из здравствених разлога, није играо са Динамом 1945, али оздравио је и почео да тренира.


– Одиграли смо слабо, у односу на прва два пролећна меча били смо испод нивоа. Нисмо успели да дођемо до игре, много смо грешили у предаји лопте и били безопасни пред противничким голом, па нисмо ни могли да се надамо успеху. На претходна два сусрета имали смо прилике, али нисмо успели да искористимо грешке Панчеваца. За четири примљена гола у наставку првенства сами смо криви – каже Марко Гутеша, шеф стручног штаба.
Раднички једини није победио на домаћем терену. Јесенас су два тријумфа уписана у Панчеву и Станишићу а Динамо 1945 дебело се реванширао.
– Играмо под притиском. Много је младих играча, неки су дошли из Војвођанске лиге и још не могу да се привикну на захтеве српсколигашких мечева. Разговарамо, хоће и желе, вољни моменат није проблем, физички су спремни, али не иде. Кад се мрежа затресе, не могу да се врате.
Следи комшијски дерби у Елемиру и Гутеша даје велику предност Нафтагасу.
– Домаћин је квалитежији, искуснији и фаворит. Има конкуренцијуу тиму и прилику за ротацијама, што нама недостаје. Играчи се добро познају и надам се да ћемо бити на вишем нивоу у односу на претходне поразе. Од играча само тражим да достојно парирају – јасан је Марко Гутеша.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!