СТРУЧНИ УГАО: РЕСТАРТ ПОСРНУЛОГ АЈАKСА

Дуго ће се у Амстердаму памтити 4. октобар 2022. кад је Наполи, у трећем колу групне фазе Лиге шампиона, на „Јохан Kројф Арени“ поразио Ајакс са невероватних 6:1, а руку на срце још је добро и прошао, јер је Наполи могао постићи и који гол више, што никад у историји куп такмичења Ајакса у Европи није забележено.

Ајакс је био никад слабији, а Наполи моћан као у ери Марадоне, који је пре три деценије сам носио тим на леђима. Овај пут је Наполи био тим састављен од уједначених вредности, иако 32 године није био шампион Италије. Европа и свет су више изненађени слабом игром Ајакса четвороструког шампиона Европе, не умањујући значај и садржајност победе Наполија.

Ајакс је у летњем прелазном року распродао готово цео тим и зарадио рекордну цифру новца, а не може увек паре и јаре, каже једна згодна пословица.

Ајаксу следи рестарт система, који је, о гле чуда, почео уочи саме утакмице у подножју „Јохан Kројф Арене“, кад је истог дана његов млади тим (играчи до 19 година) у истом предигра такмичењу победио млади тим тог истог Наполија са 5:1.

У младом тиму Ајакса је целу утакмицу одиграо још један Србин, Матеја Миловановић који следи пут својих познатих претходника у Ајаксу: Велибор Васовић, Душан Тадић, Марко Пантелић, Миралем Сулејмани, Немања Гудељ, Дејан Мелег…

Аутор: Светозар Чича

Извор: https://srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 06. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!