СТРУЧНИ УГАО: „СУВИ ЛИСТ“ И „ДРОПKИK“ ДУШАНА ТАДИЋА (ВИДЕО)

Ајакс из Амстердама само корак дели до нове 36. титуле у Холандији, после победе од 3:0, над Цволеом у Амстердаму.

Ајакс није играо сјајно и извесно како резултат показује. У првих пола сата је Цволе могао да води, по изгледнијим шансама, са 2:0, али је онда на сцену, поново, ступио „Kраљ“ српског и холандског фудбала, Душан Тадић и маестралним голом све преокренуо у корист Ајакса, три кола пре краја првенства.

Његов гол за вођство Ајакса од 1:0, је за фудбалске читанке. Пресеца дах. Искоса са леве стране, у врху шеснаестерца је извео шут тзв. „суви лист“ који је „изум“ славног Бразилца, Валдира Переире, познатијег као Диди. Или још тачније била је то мешавина два ретка, али елитна шута, „дроп-кик“ и „суви лист“. Душан Тадић их је спојио у један, што ником до сада, на тај начин, није пошло за ногом. „Дроп-кик“ је шут кад лопта мало одскочи од земље, а „суви лист“ води лопту у гол, мењајући кривуљу њене путање.

Сад је то „изум“ Душана Тадића и треба га, за нове генерације назвати по њему, а све у славу и част Дидија, коме је и славни Пеле, као дечак, скупљао сличице и заједно са њим Бразилу донео прву Светску титулу у Шведској 1958. године, кад је Пеле имао само 17 година.

Аутор: Светозар Чича

 

 

Извор: https://srbijasport.net/

 

ОБЈАВЉЕНО: 03. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!