СУБОТИЧАНИ НАДИГРАЛИ РУСКОГ ПРЕМИЈЕРЛИГАША

Факел – Спартак 0:1 (0:1)

Белек – Стрелац: Хрстић у 6. минуту

ФАКЕЛ: Свинов, Бризгалов, Морозов, Суслов, Калињев, Черов, Квеквескири, Черњаков, Акбашев, Апајев, Марков. Играли су још: Калинић, Дашајев, Аљшин, Јершов, Вахинов, Магаљ, Јакимов, Смирнов, Божин, Мастерној, Шепилов,

СПАРТАК: Манојловић,Танасин, Виторовић, Маринковић, Богићевић, Адо, Тумбасевић, Станић, Бијеловић, Срећковић, Хрстић. Играли сујош: Дулић, Алфонсо, А.М. Ђурасовић, Остојић, А.С Ђурасовић, Тошески, Буларин, Шимура, Тодороски, Убипарип, Рошевић.

Спартак је одиграо и трећу контролну утакмицу, овог пута снаге одмерила са руским премијерлигашем и укњижила другу победу. Срђан Хрстић је после одличне дијагонале Танасина с десне стране главом лопту пласирао у даљи доњи угао и, како се испоставило, већ тада решио питање победника.
Од старта се играло отворено и офанзивно на обе стране. Затим је први припретио Хрсгић, али се истакао голман Факела. Касније је покушао Никола Срећковић са дистанце да би лопта завршила поред гола.
На другој страни Руси нису имали решења за добро постављеног Филипа Манојловића, али и последњу линију Голубова. Играо се 37. минут кад слободан ударац извео Акбашев директно на гол искоса са леве стране, високо је скочио Манојловић и сачувао мрежу. У финишу првог дела, Спартак је могао да удвостручи предност да је Виторовић био прецизнији.
У наставку утакмице оба тима су кренула у измењеном саставу. Играло се и даље у високом ритму, али без већих опасности по голмане. Шимура није искористио повољну шансу, Руси су покушавали да дођу до изједначења, али су доста грешили у нападу.
На крају, заслужен тријумф Спартака.

М. Н.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 20. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!