СУНОВРАТ БЕЧЕЈАЦА ПРЕКИНУЛА ПАУЗА

Ни последња утакмица полусезоне није ништа променила у табору српсколигаша са Тисе. Укњижен је шести узастопни пораз, што се не памти у новијој клупској историји, па је неопходно током паузе добром анализом доћи до узрока наглог пада. Неће то бити лако или можда хоће. Све зависи од тога како ће се прићи анализи. Кривицу никада не треба тражити у појединцу, јер је фудбал колактиван спорт и резултати не зависе, одвојено, само од играча, тренера, руководства, чак, и навијача, већ свих заједно. А каква је ситуација у клубу може да посведочи и чињеница да је председник Золтан Гујаш још летос поднео оставку, али до сада није изабран наследник. Таква инертност не сме да буде у клубу дуге и светле традиције. Вајда ће се то питање решити током актуелне паузе. Времена има, само је питање воље. Није у данашње време лако наћи човека који ће се прихватити одговорне и незахвалне улоге. Али, оставимо то онима који су задужени за ту работу, а ми да се окренемо директним актерима на терену.

– Није ми јасно како је претходни тренер Зоран Левнаић са овим тимом успео да веже четири победе заредом и екипу издигне на треће место. Свака му част. Гедао сам их против Кабела у Новом Саду (0:3) и већ тада сам видео да мањка квалитет, али сам, по његовом одласку у УАЕ, прихватио да наставим посао. Пре мене је укњижен тежак пораз (0:4) код куће од Железничара и то као да је била полазна тачка стрмоглавог пада. Имали смо пехова да нисмо могли да играмо комплетни, али то не би смео да буде алиби, јер су у сличним ситуацијама били и други, а и ми смо требали да селектирамо ростер да на свако место имамо по двојицу играча приближно истог квалитета, па се нечији изостанак не би толико осетио. У спорту постоји истина да резултати у низу не лажу. А наш низ је катастрофалан. Већ после треће зарадом изгубљене утакмице понудио сам оставку, али у клубу су ми рекли да је не прихватају и да наставим посао до краја полусезоне. Очекујем да поново разговарамо и видимо шта и како даље. Не бежим од одговорности. Волим да радим, али за добар рад је потребан и квалитет. Појачању у свакој линији тима су неопходна. Трећи ранг такмичења у српском фудбалу мора имати квалитет или… остаје недоречен шеф стручног штаба Бечејаца Дамир Дакић.

За Дакића нема зиме. Он има Школу фудбала у Футогу и краси га вредан рад са младима. Желео је и са сениорима да се докаже, али то је већ друга димензија и потребна је свеобухватна сарадња. За бечејски фудбал би било добро да до тога дође што пре. Јер, ове сезоне ће војвођански српсколигашки караван напустити сигурно четири екипе, а од војвођанских прволигаша зависи да ли ће се тај број повећати, можда, и на шест. Пролеће ће бити сигурно далеко теже од јесени, а јесен није била сјајна. Напротив!

В. Јанков

Одлази или остаје: Тренер Бечејаца Дамир Дакић – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 21. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!