СУПЕР ЛИГА НИЈЕ ДАЛЕКО

Јован Кокир био је у првом делу првенства један од најстандарднијих и најбољих играча РФК Нови Сад 1921. Млади крилни нападач, пред којим је лепа будућност, верује да ће са клубом са Детелинаре успети да се пласира у бараж, па у Супер лигу.
Борбеност, брзина, али и упорност издвајају га од других. Прошао је школу Партизана, био у Војводини, али, како каже, срећу је пронашао међу Канаринцима. На озбиљности могу да му позавиде и старије колеге. На припремама у Међугорју, први стиже, а последњи напушта терен.
– Задовољан сам условима за рад, све је на високом нивоу. У прва два дана имали смо малих проблема, али сада се време стабилизовало и то нам је потребно да бисмо се што боље спремили за наставак првенства – каже Јован Кокир.
У првом делу првенства, одиграо је 17 утакмица, постигао три гола и уписао четири асистенције
– Почетак није био какав смо очекивали, фудбалери су били кратко на окупу и било је потребно време да се све то уклопи. Дошло је, после тога, до промене тренера, па смо поново морали да се навикавао на његове захтеве, али све коцкице су се брзо склопиле. Одиграли смо одлично у финишу и на шест утакмица остварили смо пет победа. Наставак чекамо на шестом месту, са истим бројем бодова као и Инђија, а од Радничког (Сремска Митровца) дели нас само бод.
Пред Новосађанима је наставак борбе за место које води у бараж.
– После сјајног финиша јесење сезоне апетити су порасли. Постоји жеља за пласман у виши ранг, а имамо и квалитет да остваримо циљ. Срећан сам на Детелирари и волео бих да помогнем клубу да оствари циљ и да заиграмо у конкуренцији Црвене звезде, Партизана, Војводине, Чукаричког… истакао је Кокир.

Б. Ивановић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 13. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!