СУПЕР ЛИГА ОСТАЛА САН

Фудбалери Железничара на заслужени одмор отишли су са трећег места прволигашког каравана. У баражу са Радничким 1923 нису успели да се домогну Супер лиге, мада су по игри били пред историјским успехом.

Панчевци ће на одмору бити до 20. јуна када ће тренер Игор Савић, са сарадницима, извршити прозивку за наредну сезону. Добре игре пружао је искусни штопер Александар Симчевић а на терену провео је 1.516 минута. За шест месеци у дресу „дизелке“ оправдао је поверење руководства и стручног штаба.

– Драго ми је да сам се играма наметнуо навијачима и тренерима. Иза нас је тешко и напорно пролеће, али испунили смо план и били близу одабраног друштва. Остаје да се одморимо и да од половине јуна ухватимо залет за нове обавезе – каже Симчевић.

После мало слабијег старта у прва два кола пролећа, наишла је серија одличних резултата, а круна је био бараж са Кртујевчанима. Раднички 1923 био је успешнији у две утакмице.

– Жао ми је што нисмо стигли до Супер лиге, били смо бољи у другој утакмици на стадиону Чика Дача, али заостатак из првог меча нисмо успели да надокнадимо. Окрећемо се новим изазовма, имамо много добрих играча и то смо доказали и током пролећа у дуелима са бившим члановима елите. Пред Панчевцима је и од лета исти циљ – пласман у елиту.

– Прво да се одморимо и да мало времена проведемо са породицама које свакодневно трпе наше обавезе. Имамо тим и квалитет и верујем да опет можемо да јуришамо на врх, што би био велики успех за Панчево да добије суперлигаша.

Фудбалери су добили задатак да радно проведу одмор.

– Најважније је да нас здравље послужи и онда ће све да буде лакше – истакао је Симчевић.

Б. Стојковски

СИМЧЕВИЋ НА ТЕРЕНУ 1.516 МИНУТА

Александар Симчевић (са слике, у скоку скроз лево) провео је највише на терену -1.516! Следе: Лука Петровић 1.394, Младен Живковић 1.350, Мирољуб Костић 1.350, Петар Гигић 1.231, Предраг Станимировић 1.068, Матеја Зувић 1.043, Милош Стојчев 933, Обенг Реган 902, Лазар Милошев 840, Александар Ђорђевић 819, Марко Конатар 784, Данило Дашић 758. Душан Плавшић 761, Стефан Дабић 575, Лазар Марковић 566, Јордан Јовановић 509, Дарио Гргић 491, Бојан Балаж 450, Стефан Радојичић 125, Немања Андријанић 90, Ненад Аџибаба 22 и Бојан Трипковић пет минута. Урош Луковић и Марко Кнежевић нису улазили у игру.

МИЛОШЕВ СА 12 ГОЛОВА ПРВИ СТРЕЛАЦ

Лазар Милошев постигао је 12 голова, Петар Гигић осам, а Александар Ђорђевић и Мирољуб Костић по четири.

Лука Петровић уписао се три пута, Јордан Јовановић, Лазар Марковић по два пута, а поједном су погодили Бојан Балаж, Данило Дашић, Дарио Гргић, Обенг Реган, Стефан Радојичић, Александар Симчевић, Предраг Станимировић и Милош Стојчев.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!