СУПЕРЛИГА ДОБИЛА НАЈМЛАЂЕГ СТРЕЛЦА ОВЕ СЕЗОНЕ: ВЕЉКО ИЛИЋ ОДМАХ ИЗА ВЛАХОВИЋА И ЛУКЕ ЈОВИЋА (ВИДЕО)

Резултати забрињавајучи, подаци охрабрујући. Мало шта полази за ногом фудбалерима Пролетере ове сезоне, Новосађани се боре за опстанак, муче се у офанзиви, али упркос томе што им не иде, имају фудбалера који ће памтити овај такмичарски циклус. У питању је Вељко Илић који је прво појављивање на суперлигашким теренима крунисао поготком.

Није било довољно ни за шта друго осим за смањење резултата у Суботици, али тај гол за 1:3 значи да је Илић постао најмлађи стрелац ове сезоне у елитном рангу српског фудбала. „Уписао“ се са 16 година, шест месеци и осам дана.

„Био сам срећан пре свега што сам почео меч у стартној постави, а гол је само употпунио задовољство. После поготка прво нисам био свестан шта се десило да би после неколико минута погледао у семафор где је на месту стрелца писало моје име. Жао ми је што нисмо победили у Суботици, али надам се да ћемо уз још који мој гол остварити циљ и остати у лиги“, истакао је Вељко Илић.

Тај хитац од прошле седмице лансирао га је на треће место најмлађих стрелаца у историји такмичења. Прво место заузима Душан Влаховић (16 година, два месеца и пет дана имао је садашњи шпиц Јувентуса кад је затресао мрежу Радника 2016), а друго Лука Јовић (члан мадридксог Реала је матирао голмана Војводине 2014. кад му је било 16 година, пет месеци и пет дана). На овај начин ван подијума је потиснут Драган Стоисављевић кад је као члан Вождовца матирао голмана Рада јуна 2020.

„Сувише сам млад да бих размишљао о себи као звезди. Најбитније је да стојим чврсто на земљи, свестан сам да ми предстоји напоран рад како бих направио успешну каријеру. Имам пуно самопоуздања и убеђен сам да ћу бити добар фудбалер. Нисам имао страх када сам играо и немам проблема са притиском. Свестан сам колико су утакмице важне и надам се да ћемо изборити опстанак“.

Илић је на Слану бару дошао у зимском прелазном року, после занимљивих партија у кадетском тиму Бродарца. Уговор је потписао до јуна 2025. и у Суботици је дебитовао на сениорксој сцени.

„Хвала свима у клубу који су ме подржали и дали ми шансу да играм иако немам искуства. Kод претходног тренера нисам добијао толико шансе да играм, а један од разлога је и што нисам био довољно спреман. Сматрам да сам у претходна четири месеца сазрео и надам се да ћу играти још боље“, додао је Илић.

 

 

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 02. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!