СУПЕРЛИГА ХВАТА ЗАЛЕТ: УГОВОРИ СВЕ ВЕЋИ, ИГРАЧИ СВЕ СКУПЉИ, УТАКМИЦЕ СВЕ ГЛЕДАНИЈЕ

Једно вуче друго, а све заједно иде – набоље. Моцарт Бет Суперлига је 11. по квалитету европски шампионат, говори УЕФА ранг листа. И док је тај успех остварен највише уз помоћ Црвене звезде и Партизан, дао је замајац и осталима да крену напред.

Просто, следећег лета пет клубова иде у Европу. И сви би желели да буду у том возу. А, компанија Моцарт спонзорством Суперлиге дала је ветар у леђа, као и „појачане“ финансије клубовима да пробају да остваре тај свој сан.

Јасно је да се иде напред. Јасно је и да има више новца него раније. Kо не верује, нека се присети речи голмана Напретка Николе Петрића из интервјуа за Моцарт Спорт од пре неколико дана.

„Мислим да се подигло пута три у односу на неки ранији период. Неки клубови су подигли износе зарада и сада као фудбалер у Суперлиги ниси више социјални случај. Сада стварно можеш да зарадиш и плату пет, шест, седам хиљада евра, што је за наше услове велики новац. Видимо да су се сви клубови појачали. Младост ГАТ је ушла из нижег ранга, али даје одличне услове. Сви су повећали финансијске понуде“, испричао је Петрић.

Уосталом, потврђују то још неки примери: Чукарички је довео Бадамосија из белгијског Kортрајка на позајмицу и поручује да ће откупити његов уговор на крају сезоне. Исто важи за ТСЦ, који је у своје редове довео Луку Илића, којег је од Звезде купио Манчестер сити. У Војводину је дошао голман Барселоне. А, навијачи Новог Пазара сада имају основа да верују да би Адем Љајић могао да постане играч њиховог клуба у наставку сезоне. О два наша највећа клуба и играчима које они доводе нећемо ни да причамо.

Све су то показатељи да стандард у Моцарт Бет Суперлиги расте. Да ће све више и више играча са озбиљним биографијама бити на теренима наше елитне дивизије.

Само још инфраструктура мало да се поправи… Kада би сви имали стадион као, рецимо, ТСЦ, била би Суперлига као нека белгијска или холандска лига за гледање. Уосталом, ТВ рејтинзи ионако говоре да – веровали или не – мечеве нашег фудбалског првенства гледа више људи него већину дербија из лиге Петица!

Расте Моцарт Бет Суперлига из дана у дан…

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 17. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!