СУПЕРЛИГАШ ЖЕЛЕЗНИЧАР (ПАНЧЕВО) УБЕДЉИВ ПРОТИВ КИПРАНА

Фудбалери суперлигаша из Панчева трећег дана на припремама у Ларнаки одмерили су снаге са Хлорубојем чланом 2 Дивизије Кипра и остварили другу победу. Од првог минута пулени тренера Ненада Мијаиловића ушли су максимално у игру и имали инцијативу. У 7.минуту после продора по левој страни иДарио Гргић иодиграо повратну лопту до Лазара Романића који је из прве шутирао по земљи и постигао водећи погодак. У 14.минуту после добре акције фудбалера суперлигаша са Тамиша Јевгениј Павлов је упослио капитена Александаар Ђорђевића који је са десне стране искористио прилику и дуплирао предност свог тима. У 25.минуту домаћи фудбалери су имали добру прилику за гол, али је новајлија на голу Панчеваца Милан Мијатовић лопту избацио у корнер. Пет минута касније брза контра Панчеваца Маиса је проиграо Павлова који је покушао да постигне погодак, али је лопта завршила у руке голмана домаћих. Прилике за гол имали су још Ђорђевић и Павлов. Два минута пре одласка на одмор Ђорђевић је дубинском лоптом пронашао Јевгенија Павлова који је из прве лопту проследио и постигао погодак за 3:0. Тренер Ненад Мијаиловић може бити задовољан издањем својих фудбалера у другом полувремену који су ушли у игру и после десетак минута игре Ентони Локоса је одузео лопту на центру и у трку са неких двадесетак метара мајсторски лобовао голмана домаће екипе. Најбољу прилику после додавања Стефана Хајдина, Колоса када је са неких десетак метара шутирао поред гола Кипрана.

Нову проверу фудбалери Железничара имаће за два дана против пољске Лехије Гдањск.

После друге победе, прву су фудбалери Железничара остварили против Звијезде 09 (3:1), сада против Кипрана, тренер Мијаиловић је после меча рекао:

-Свака победа значи, друга недеља припремама иза нас је један тежак и напоран рад. Најважније да смо обе утакмице завршили без повреда и сада имамо још јаче провере против пољске Лехије и Младости из Лучана и на крају против Ботева. У тим утакмицама очекујем нешто још више од мојих играча и да видимо где смо и шта смо.-

Пријатељска утакмица

ЖЕЛЕЗНИЧАР-ХЛОРУБОЈ (Кипар) 4:0 (3:0)

Ларнака. Стрелци: Романић 7, Ђорђевић у 14, Павлов у 43, Локоса у 58 минуту.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Мијатовић, Конатар, Обрадовић, В.Станковић, Миросавић, Кнежевић, Ђорђевић, Маиса, Гргић, Романић, Павлов. Играли су још: А.Станковић, Миликић, Балаж, Гајић, Хајдин, Пуртић, Чижик, Лакићевић, Зувић, Ивић, Локоса.

Фудбалери Железничара (Панчево)

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 20. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!