СУПЕРЛИГАШКИ АРБИТРИ СПРЕМНИ ЗА ВЕЛИКA ИСКУШЕЊА, СПЕЦИЈAЛНИ ГОСТ И ПРЕДАВАЧ ИЛИЈА БЕЛОШЕВИЋ

Суперлигашки арбитри спремни за велика искушења, специјални гост и предавач Илија Белошевић

Семинар суперлигашких судија и посматрача успешно одржан у Старој Пазови

Увод у пролећни део сезоне минулог викенда имале су суперлигашке судије и посматрачи. Сви арбитри и контролори успешно су положили физичке и теоретске тестове у СЦ ФСС у Старој Пазови.

Хладно време и падавине нису омеле учеснике да раде на атлетској стази терена „Мишел Платини”. Теоретски део испита делиоци правде полагали су онлајн.

Од 18 судија скуп су пропустили Срђан Јовановић и Милан Стефановић због учешћа на елитном и семинару за арбитре дебитанте са ФИФА листе. Урош Стојковић био је на међународном скупу „махача”, па је једини изостао од 31 помоћника са листе.

Специјалан гост предавач био је Илија Белошевић, чувени кошаркашки делилац правде. Дугогодишњи интернационалац говорио је о општим принципима суђења, начињу доласка до врха. Белошевић је рекао да се арбитражом бави из љубави и да новац никако не сме да буде мотив, најважнији су поштење и континуитет.

У улози предавача били су још Дејан Филиповић, председник, Ненад Ђокић и Марко Поповић, чланови Судијске комисије ФСС, као и Дејан Делевић, први човек Стручне струковне организације судија Србије и Бојан Стојановић из Ниша, стални сарадник и некадашњи арбитар.

– Спремни смо за изазовно пролеће. Судије су изузетно озбиљно схватиле семинар, оствариле веома добре резултате, сви су здрави што је још један добар знак. Знамо да нам предстоји тешко пролеће, верујемо у себе и трудићемо се да се о суђењу што мање пише и прича – нагласио је Дејан Филиповић, челник Судијске комисије ФСС.

ФОТО: ФСС

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 30. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!