СУТРА 12 УТАКМИЦА 1/16 ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ

Пласман у осмину финала раније су обезбедили Црвена звезда, Напредак и Раднички из Сремске Митровице. Поред 11 суперлигаша и осам прволигаша, у конкуренције су три српсколигаша (ГФК Јагодина, Полет Љубић и Кабел) и један зонаш (ОФК Жарково).

Углавном су домаћини аутсајдери, односно бар на папиру слабији ривали против суперлигаша, мада нису искључена изненађења, и то даје додатну драж предстојећим дуелима. То је јединствена прилика да се такозвани “мали” огледају са суперлигашима и покушају да приреде изненађење као што су раније чинили српсколигаши или Митровчани елиминисавши Партизан. По два меча између себе одиграће два суперлигаша Младост ГАТ И Вождовац, односно Јавор Матис и Раднички из Ниша. Занимљиво да су Јавор Матис и Нишлије само три дана раније одмерили снаге у првенству, у Ивањици.

Ако би се бавили прогнозама, Чукарички је велики фаворит на Швајцарији против Златибора, Спартак ЖК је ближи победи на Бањици, Радник у Љубићу против Полета, ТСЦ у КЛупцима (Лозница), Нови Пазар у Јагодини, Вождовац на Карађорђу (Младост ГАТ), Колубара у Макишкој шуми и Младост (Лучани) против Радничког на Новом Београду. Неизвесно ће бити у Панчеву између Железничара и РФК Новог Сада 1921, на Бежанији у сусрету водећег прволигаша ИМТ-а и Радничког из Крагујевца, у Ивањици, на новосадском Штранду (Кабел – Металац). Изненађење би представљала било која победа домаћина против фаворизованих гостију, ако изузмемо међусобни окршај суперлигаша у Ивањици и Новом Саду, односно дуел прволигаша у Панчеву.

Све утакмице се играју у дневном термину, од 14:30 минута, изузев дуела на Бањици који је на програму од 18:00 часова.

Извор:  http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 18. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!