СУТРА НОВА КОНТРОЛНА УТАКМИЦА БЕЧЕЈАЦА И БАЧКОГРАДИШТАНАЦА

Ако све буде како је договорено, сутра би на Градском стадиону крај Тисе у Бечеју од 18,30 сати требало да се одигра нова контролна утакмица домаћег српсколигаша и војвођанског лигаша најстаријег имена Војводина из Бачког Градишта. Али, увек има неко али… Градиштанци су и минуле среде, такође, имали заказан окршај на свом игралишту у СЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“ против новог српсколигаша Нафтагаса из Елемира, али премијера пред домаћим играчима није одиграна!?

– У последњем тренутку смо морали да откажемо утакмицу са Елемирцима и извињавамо им се због тога, јер су болести, повреде и обавезе наших играча на послу учиниле да нисмо имали на броју довољан број играча. Заиста смо у тешком положају око ростера, што се одразило и на суботњем гостовању у Ковиљу, где смо изгубили катастрофалним резултатом 6:0. Надам се да ће сутра бити нешто боља ситуација, јер су нам утакмице преко потребне. Имамо доста нових играча, тренер Светозар Совиљ је нов и потребно је да се што пре упознају и уиграју, јер је првенство на прагу, исправно резонује први оперативацу градиштанској Воши секретар Радомир Раковић.

Градиштанци су до сада одиграли само две утакмице. У Змајеву са Обилићем било је 1:1, а у Ковиљу 0:6. Бечејци су имали шест провера. На премијери у Новом Саду су играли нерешено 1:1 са новим прволигашем РФК Бови Сад 1921. Потом су ум Туријци очитали лекцију на премијери крај Тисе, јер је Младост била боља резултатом 2:0. Уследила је победа 3:1 код куће против новосадске Славије, па пораз истим резултатом у Руменки од Јединства. Минулог викенда су укњижили две победе против имењака „младосташа“. Код куће су победили Младост из Бачког Јарка са 3:1, а у Бачком Петровцу су стигли до 2:1.

– Актуелни резултати се пишу, али нису у првом плану, јер су овакве утакмице намењене за контролу урађеног на тренинзима свих играча. Комбиновали смо са саставом, пружали прилику играчима који су на проби, намерно изостављали појединце да се одморе од напорног рада токо припрема… Сада би већ требало да уигравамо састав на који рачунамо у првенственој трци и резултати су нешто важнији, а биће најважнији када крене трка за бодове, јасан је спортски директор Бечејаца Милош Андрић. Управо из тог разлога не би било добро да се сутрашња утакмица не одигра.

За оба клуба. Поготово за Градиштанце, који су до сада одиграли само две утакмице и које током викенда пред нама очекује организација традиционаланког, 13. по реду, „Трофеја Бачко Градиште 2022.“ на ком ће, поред њих, учествовати новосадски Борац, Младост из Бачког Јарка и Препород из Новог Жедника.

Са лањске утакмице Бечејаца и Градиштанаца – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!