СУТРА СТАРТУЈЕ МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ У ИЗМЕЊЕНОМ САСТАВУ

Сутра стартује Моцарт Бет Прва лига Србије у сезони 2022/23. У односу на претходну сезону лига је знатно променила састав и гледаћемо седам нових клубова. Ради се о првацима четири групе српских лига (Раднички са Н.Београда, Траyал, ГФК Слобода и ОФК Вршац), убско Јединство које је попунило упражњено место одустајањем ОФК Жаркова, и два дојучерашња суперлигаша Металац и РФК Нови Сад 1921 (након фузије са Пролетером). Првак Младост ГАТ и Јавор Матис су нови суперлигаши а статус прволигаша изгубили су Кабел, ОФК Бачка, Будућност(Добановци) и Тимок 1919. Међу прволигашима најбројнији је регион “Запад” са шет клубова, “Војводина” има пет, “Београд” четири и на “Истоку” је најмање – само један (Траyал).

Испред клубова је дуга и напорна сезона од око девет месеци, односно сваки прволигаш ће одиграти 30 кола лигашког дела првенства и још седам утакмица у плеј-офу, односно плеј-ауту.

Прва коло одиграће се у три дана, у различитим терминима, у зависности који клуб има рефлекторе или не. Од 16 прволигаша, пет има могућност да игра утакмице у вечерњем термину: Металац, Мачва, Рад, ГФК Слобода и Траyал. Дневни термини изискиваће од играча додатне напоре и питање је колико ће играчи моћи да пруже на премијери, уморни од напорних припрема и поврх свега, на 34-35 степени целизијусових. Да се приметити да сви суперлигаши играју у касним вечерњем термину и дуели су доста захтевни и од играча изискују велике напоре, а како ће бити од 16 сати, на којем степену више, можемо само да наслутимо. Најважније је здравље играча, и честе паузе и измене су једини лек за освежење.

Субота је ударни дан и у дневном термину, од 17:30 сати игра се три утакмице. Сезону отварарају војвођанским дербијем Инђија и новајлија ОФК Вршац, у Сремску Митровицу долази још један првак у српсколигашкој конкуренцији ГФК Слобода, а поред хале „Ранко Жеравица“ гостује фузионисани РФК Нови Сад 1921. У вечерњем, и знатно пријатнијем термину, у Горњем Милановцу играју Металац и Раднички са Новог Београда. Недеља је резервисана за два дуела. Лозница у Клупцима дочекује Јединство са Уба, а у Шапцу, од 20.00 сати гостује РФК Графичар. Прво коло се завршава у понедељак дуелима између Железничара и Златибора, и на Бањици дуелом између Рада и Траyала.

Ако би се бавили прогнозама, мада нам баш не иде од руке, гледајући квоте у кладионицама, сутра би домаћини требало да славе, односно Инђија, ИМТ-е Раднички и Металац су ближи победи против ривала. У недељу, у Клупцима очекује нас неизвестан дуел, док кладионичари у Шапцу благу предност дају млађим гостима. По тренутним прогнозама први фаворит за наслов, Железничар је најближи победи од домаћих екипа. Слична констатација важи за утакмицу на Бањици, где „грађевинари“ очекују тријумф против Крушевљана.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 29. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!