СВЕ БЛИЖЕ СОМБОРЦИМА

Није било лако играчима Јединства из Старе Пазове у прошлом колу, али успели су да савладају ОФК Бачку. До предности су стигли после пола сата игре, иако су и пре тога имали прилике да савладају жилавог ривала, али добре шансе нису искористили Пађен, Качаревић и Дасић.
После минималног вођства у првом делу, тек у 83. минуту навијачи су могли да одахну, а нешто пре тога Паланчани су имали добру прилику за изједначење. Други гол Вујасина остаће за памћење: прихватио је лопту испред шеснаестерца, нанизао неколицину чувара и снажним ударцем преварио и чувара мреже. Пазовчани су победом стигли само на корак од водећег Радничког 1912 из Сомбора, који је положио оружје на новосадском Штранду.
Да ли је ово донело и веће амбиције, када је у питању освајање првог места, у клубу се нису изјаснили и за сада нема калкулација, изражена је само жеља да се коначно мирније зимује и пролеће дочека без оптерећања.
– Постепено смо подизали форму и морали смо брзо да архивирамо поразе у Бечеју и
Шајкашу – каже Драган Огризовић, помоћни тренер.-Пред одлазак у Панчево немамо проблема са саставом, тренинзи су били уобичајени, без појачаног ритма. Неће нас заварати тренутни пласман Динама 1945, јер му је форма у успону, али сигурно нећемо поновити очајан резултат из прошле јесени (0:3), а поготово пролећни (2:5). Ривал има предност терена, верујем да ћемо остати непоражени.
Панчевци су тражили померање  термина за недељу због утакмице прволигаша Железничара и Вршца, али Сремци нису могли да им удовоље због женидбе Драгана Дашића, а на славље су позвани сви играчи.
Дашић (27), левокрилни нападач, по потреби и дефанзивац, брзо је стекао симпатије присталица Јединства, а у претходном мечу био међу најзапаженијима на терену. Са 17 година дебитовао је међу сениорима Динама, лепа сећања су остала и емоције пред излазак пред панчевачку публику оставља по страни. Његов квалитет и залагање нема сумње да ће доћи до изражаја.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 21. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!