СВЕ ТЕЧЕ ПО ПЛАНУ

КАРАЂОРЂЕВЧАНИ УБЕДЉИВИ НА “ИСТОКУ“

Јединство нема милости према ривалима, после тријумфа у Банатском Карловцу, на домаћем терену згромило је и Црвену звезду из Руског Села и, са три гола, све је решено у првом полувремену.
Изабраници тренера Бошка Михајловића, иза којег је пет сезона на клупи, три пута другопласираног састава на војвођанском „Истоку“, уписали су пет победа и предводе трку, два корака испред Слободе.
– Све иде по плану, у размаку од пола сата првог дела, решили смо меч са Рускоселцима и са два гола Матића и једним Мијатовића, освојили смо три бода – каже Михајловић.- За разлику од прошле године, када смо слабо почели, а на крају били јесењи прваци, ово је на вишем нивоу. Сви освојени бодови дело су екипе и колектив је у првом плану. Још нисмо били у пуном капацитету, Владо Зекановић тек се вратио, Горан Радишић још паузира због повреде, али остатак тима потврдио је потенцијал.
На реду је дерби, Јединство гостује ОФК Кикинди, са три бода мање.
– Кикинђани су чврсти, желе да се врате у српсколигашки караван и гледао сам њихов меч у Ботошу. На шест мечева примили су само два гола, знају да одиграју снажан пресинг. Подмладили смо екипу, добили на брзини и спремни смо да се надигравамо са свима. Кикинђани су нас, пре две сезоне, претекли и пласирали се степеницу више, сад смо поново конкуренти и верујем да можемо до успешног резултата. Нисмо под притиском, за разлику од ривала.
Жарко Матић  прошле сезоне био је први стрелац Карађорђевчана и један од водећих на „Истоку“. Рускоселцима је мрежу погодио два пута.
– Све је функционисало како треба, голове не бројим и сваки је део тима. Никола Бајат и Огњен Дучић омогућили су ми, после сјајних асистенција, да погодим два пута. Следи гостовање у Кикинди и убеђен сам да ћемо победити. Имамо екипу способну да парира сваком ривалу. Ценимо Кикнђане и њихове амбиције, сад је ред на нас и пласман у српсколигашко друштво. Рано је, ипак, за прогнозе, али не видим да неко има бољи тим. још нисмо комплетни, а водимо трку, са Радишићем бићемо на вишем нивоу – јасан је Жарко Матић, голгетер Карађорђевчана.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!