СВИ ИГРАМО И НАПАД И ОДБРАНУ

КРСТА ЂОРЂЕВИЋ, АДУТ МИТРОВАЧКОГ РАДНИЧКОГ У ОФАНЗИВНОЈ ЛИНИЈИ ЕКИПЕ СА САВЕ

Дрес сремскомитровачког Радничког 29-годишњи Крста Ђорђевић у протеклом делу првенства понео је 13 пута и до сада је постигао четири гола. Ђорђевић игра на позицији шпица, а у град на Сави дошао је из иностранства. Екипи тренера Дејана Николића прикључио се тек у седмом колу.

– У Сремску Митровицу сам стигао почетком септембра, провео сам једно време у Северној Македонији, а затим и на Малти. Из неких приватних разлога желео сам да се вратим у Србију, размишљао сам која средина би била најбоља за наставак моје каријере, па кад је стигла понуда управе Радничког радо сам је прихватио. Без обзира што је Раднички тек трећу сезону у Првој лиги већ има статус стабилног и озбиљног клуба у којем се ради на високом нивоу. Могу да кажем да сам се лично уверио да је то заиста тако и мислим да сам доласком у Сремску Митровици повукао добар потез – каже Ђорђевић.

Резултати на почетку сезоне које су бележили црвено- бели нису били сјајни, али имајући у виду да познаје рад Николића, али и квалитете доброг дела садашњих саиграча, рођени Гњиланац, истиче да је веровао да клуб може боље, што се из кола у коло и потврђивало.

– Прикључио сам се екипи релативно касно, међутим добро сам прихваћен и лепо сам се уклопио у средину. Изгледа да ми сремска равница баш прија, јер сам ушао у добру форму и све боље изгледао на терену како је првенство одмицало, тако да сам лично задовољан партијама, наравно, простора за напредовање увек има, важан је константан рад и давање максимума не само на утакмицама, већ на сваком тренингу. Генерално цео тим сад делује компактно, важимо за екипу у којој сви играмо и напад и одбрану, од шпица до голмана и обрнуто. Лошији старт је свакако био само последица неуиграности, по мом мишљењу, јер било је промена у играчком кадру у односу на прошлу сезону, па је то донекле и било очекивано. Најбитније је да је све дошло на место – причао је даље фудбалер са бројем 26 на леђима.

Задовољан је Ђорђевић чињеницом да је постигао четири гола, очекује да се низ настави и у пролећном делу првенства, али и да Раднички задржи високу позицију.

– Четврто место је велики успех и сасвим је заслужен. Многима верујем да представља изненађење, али не и нама у Радничком. Вредно смо радили и „гинули” за сваки бод. Од стручног штаба, преко нас играча, до управе, медицинског тима, економа, па и наше тетке Верке, свако је дао допринос. Заједништво, добра атмосфера, позитивна енергија, пожртвованост и преданост, мислим да нас то краси и уколико наставимо као до сада, верујем да можемо да остваримо све што замислимо – оптимистичан је Ђорђевић.

Д. Туфегџић

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 29. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!