ТАДИЋ ПРЕСКАЧЕ ПИКСИЈА, СТИЖЕ ЏАЈУ, ДО БАНЕТА МУ НЕДОСТАЈЕ ЈОШ ЈЕДАН ЦИКЛУС

На вечној листи фудбалера са највише одиграних утакмица у дресу репрезентације Душан Тадић ће вечерас, ако према очекивањима буде у тиму, скочити на пето место.

Kапитен репрезентације Србије ће против Норвешке 85. пут заиграти у дресу најдражих боја, чиме ће прескочити садашњег селектора Драгана Стојковића, који је 84 пут играо за државни тим, а толико наступа скупио је и некадашњи голман Владимир Стојковић.

Изједначиће се Тадић вечерас са Драганом Џајићем, који је деценијама био рекордер репрезентације са 85 утакмица. Све док га није прескочио Саво Милошевић, па њега Дејан Станковић, а све њих Бранислав Ивановић, који сада држи бројку са највише одиграних мечева за државни тим са 105 мечева.

Бројка која недостаје Тадићу да дође до рекорда: након вечерашњег наступа биће „кратак“ за 20 утакмица. Само у Лиги нација ове године имаће прилику да скупи још пет, биће и сигурно три меча на Мундијалу, надамо се и више, можда и неки пријатељски пре њега.

Јасно, да би надмашио биланс Ивановића, мораће Тадић да настави да игра за репрезентацију и након Kатара, да буде ту и у квалификационом циклусу за Европско првенство. Што се тиче физичке спреме, година, то неће бити никакве препреке за капитена Ајакса, јер је годинама уназад „запет као струна“. Питање је само да ли ће „десетка“ Србије имати још довољно мотива да напокон заигра на Европском шампионату, јер Србије тамо није било од 2000. године. А, сада најзад делује као тим који би могао не само да се квалификује, него и да направи неки солидан резултат у Немачкој.

Фото (Старспорт): Душан Тадић са капитенском траком у најдражем дресу

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 02. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!