ТАНАСИЋ УМЕСТО ТОШИЋА

РАДНИЧКИ ИЗ ЗРЕЊАНИНА ОСТАО НА СРПСКОЛИГАШКОЈ МАПИ, СА НОВИМ ВОЂОМ

После ислупања Борца (Сакуле) из Српске лиге Војводина, банатском равницом почела је да се шири прича, да ће тим путем и Зрењанинци. Раднички је прошлогодишњу трку завршио на 13. месту са 40 бодова, као први изнад црвене линије, пролетос је освојио 27 бодова и био четврта екипа у каравану.
После избореног опстанка, директор Дарко Тошић нагласио је да „више не може овако“ и захвалио се играчима. Већ тада је најавио да ће се повући са функције првог човека клуба, а исте намере имао је и тренер Предраг Кандић, три пута у прошлој сезони желео је да оде, али га је Тошић у томе спречио. Обојица су у клубу пет година. Гласине да ће Раднички иступити из такмичења допрле су и до ФСВ, па је клубу са Бегеја остављен разуман оквир да се изјасни о статусу. Јуче су све дилеме разрешене, Раднички је остао на српсколигашкој мапи, а уместо Дарка Тошића на челу клуба биће Душан Танасић.

– Био сам потпредседник Радничког, а уместо Тошића бићу спортски директор. Постигнут је начелни договор са локалном самоуправом, да наставимо са такмичењем. Одустајање није било наша опција, али ствари су почеле да се одвијају у том правцу. На срећу, успели смо то да спречимо истакао је Танасић.- Иста екипа људи је пет година у клубу, уморили смо се и истрошили. Дарко Тошић највише, водио је ригу о омладинском погону, сениорима, клубу… Остаће у Радничком, спустиће се у омладински погон, а мени ће припасти брига око вођења клуба и сениора.
Неколицина играча већ је напустила клуб. Радимо око кадра и то је приоритет. Избор није велики, али нема помрачења и предаје. Покушаћемо неке играче да задржимо – јасан је Танасић.

Б. Цвијетић

КАНДИЋ И ДАЉЕ ДИРИГЕНТ

Милан Бачвански (22), на теренује провео 2.202 минута и био други стрелац тима са пет голова. – Имам позиве из више клубова, али позвали су ме на разговор Кандић и Тошић. То јасно показује да ће Кандић и шесту сезону предводити екипу са клупе.
-У поноћ ме назвао Танасић да ми каже даје уследио договор са локалном самоуправом и да треба да останем. Прошла сезона нас је намучила и било је тешко издржати притиске, сваки изгубљен бод могао је да значи потоп. Причао сам са Бачванским, ових дана враћам се у Зрењанин и детаљно ћу да анализирам са Танасићем — истакао је Кандић.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 06. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!