РАДНИЧКИ ИЗ ЗРЕЊАНИНА ОСТАО НА СРПСКОЛИГАШКОЈ МАПИ, СА НОВИМ ВОЂОМ

После ислупања Борца (Сакуле) из Српске лиге Војводина, банатском равницом почела је да се шири прича, да ће тим путем и Зрењанинци. Раднички је прошлогодишњу трку завршио на 13. месту са 40 бодова, као први изнад црвене линије, пролетос је освојио 27 бодова и био четврта екипа у каравану.
После избореног опстанка, директор Дарко Тошић нагласио је да „више не може овако“ и захвалио се играчима. Већ тада је најавио да ће се повући са функције првог човека клуба, а исте намере имао је и тренер Предраг Кандић, три пута у прошлој сезони желео је да оде, али га је Тошић у томе спречио. Обојица су у клубу пет година. Гласине да ће Раднички иступити из такмичења допрле су и до ФСВ, па је клубу са Бегеја остављен разуман оквир да се изјасни о статусу. Јуче су све дилеме разрешене, Раднички је остао на српсколигашкој мапи, а уместо Дарка Тошића на челу клуба биће Душан Танасић.

– Био сам потпредседник Радничког, а уместо Тошића бићу спортски директор. Постигнут је начелни договор са локалном самоуправом, да наставимо са такмичењем. Одустајање није било наша опција, али ствари су почеле да се одвијају у том правцу. На срећу, успели смо то да спречимо истакао је Танасић.- Иста екипа људи је пет година у клубу, уморили смо се и истрошили. Дарко Тошић највише, водио је ригу о омладинском погону, сениорима, клубу… Остаће у Радничком, спустиће се у омладински погон, а мени ће припасти брига око вођења клуба и сениора.
Неколицина играча већ је напустила клуб. Радимо око кадра и то је приоритет. Избор није велики, али нема помрачења и предаје. Покушаћемо неке играче да задржимо – јасан је Танасић.

Б. Цвијетић

КАНДИЋ И ДАЉЕ ДИРИГЕНТ

Милан Бачвански (22), на теренује провео 2.202 минута и био други стрелац тима са пет голова. – Имам позиве из више клубова, али позвали су ме на разговор Кандић и Тошић. То јасно показује да ће Кандић и шесту сезону предводити екипу са клупе.
-У поноћ ме назвао Танасић да ми каже даје уследио договор са локалном самоуправом и да треба да останем. Прошла сезона нас је намучила и било је тешко издржати притиске, сваки изгубљен бод могао је да значи потоп. Причао сам са Бачванским, ових дана враћам се у Зрењанин и детаљно ћу да анализирам са Танасићем — истакао је Кандић.

Извор: http://www.zurnal.rs