ТЕК У ПОСЛЕДЊЕМ КОЛУ ПРВОГ ДЕЛА ПРВЕНСТВА ПРВЕ ЛИГЕ, ФУДБАЛЕРИ МЛАДОСТИ ГАТ ОСЕТИЛИ СЛАСТ ПОБЕДЕ

Требало је да прође (пре)много времена, аналитичари кажу – пуна 194 дана, да би фудбалери Младости ГАТ остварили прву победу у прволигашком првенству.

Савладали су Колубару у Лазаревцу (2:0), показавши да имају много бољи тим него што су то досадашњи резултати показивали. Јунак тријумфа био је двоструки стрелац Бојан Чечарић (30), фудбалер суперлигашког формата и једно од највећих летошњих појачања екипе из Српске Атине, која се заглавила на последњем месту на табели и у претходних 14 кола била без победе.

– Најзад се покренула наша машина, што је додатно посведочило о томе да имамо много бољи тим од оног на шта је упућивало све оно што (ни)смо до сада урадили – истакао је Чечарић. – Уједно, показали смо да нисмо зарибали, већ да у нама има пуно потенцијала и убеђен сам да ћемо то у наставку сезоне и да докажемо на делу.

У сусрету два бивша суперлигаша, питање победника практично се није постављало. Новосађани су, предвођени новим тренером Душаном Бајићем и његовим сарадницима Секулом Рашиованом и Гојком Качаром, одлично поставили утакмицу и сигурно корачали победничким путем.

– Терен на стадиону Колубаре био је потопљен и заиста је било тешко трчати, контролисати лопту и играти на њему. Домаћин, опет, инсистира на добром и течном фудбалу, али му то против нас није успевало да прикаже. Боље смо се прилагодили условима, постигли два гола и освојили изузетно важне бодове. Они ће нам у наставку значити јако пуно, јер имамо тим који вреди знатно више од зачеља табеле и убеђен сам да ће то моћи да се види у сусретима који нам следе.

Две велике грешке домаће екипе омогућиле су Чечеарићу да постигне голове који су пресудили.

– Рекох, услови за игру били су веома лоши. Искористио сам два кикса играча домаће одбране и постигао голове који нам пуно значе. Наравно, места за опуштање и испољавање сувишног задовољства немамо, јер је још пуно посла пред нама и верујем да ћемо добру партију да пружимо и у следећој утакмици, када смо гости Радничког у Сремској Митровици. Имамо добру екипу, мислим да смо се пробудили после везаних победа, најпре против Мачве у Шапцу, у Купу Србије, као и овом, у Лазаревцу. То треба да искористимо и да се, за почетак, померимо с последњег места, а онда да кренемо и ка средини табеле. Имамо потенцијал и квалитет и оптимиста сам пред све оно што нам следи – поручио је Бојан Чечарић.

А. Предојевић

Фото: Бојан Чечарић два пута је савладао голмана Станивуковића
 
ОБЈАВЉЕНО: 09. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!