ТЕКСТИЛАЦ БОЉИ ОД НАФТАГАСА НА СТАРТУ ПРОЛЕЋНОГ ДЕЛА СЕЗОНЕ

Текстилац је пред великим бројем навијача у Оџацима савладао Нафтагас из Елемира резултатом 3:1. Меч је практично решен у првом полувремену у коме су домаћи играчи зрелију и надмоћнију игру крунисали са два поготка.
Плаво-бели су од старта наметнули свој ритам, ређали нападе и прилике, па је публика на Градском стадиону очекивала сваког трена лопту у мрежи гостију.
Најбољи актер утакмице Стефан Шавија је постигао први гол за Текстилац (16. минут), а био је и зачетник акције код другог поготка свог тима, када је после његовог убачаја Николић прецизним ударцем сместио лопту у мрежу (27. минут).
До краја првог дела игра домаћи фудбалери имали су још неколико прилика за постизање гола, али је изостала реализација.


Текстилац — Нафтагас 3:1 (2:0)

Текстилац: Браћ, Марјановић, Луковић, Зулфић, Шавија, Плавшић, Влаисављевић,
Веселиновић, Николић, Зекић, Анделковић. Играли су још: Шормаз, Ђурић, Шишков, Ћирић и Димковић.

Нафтагас: Галић, Бјелица, Попов, Вукоје,
Козловачки, Миливојев, Савановић,
Самарџић, Видић, Панић, Бачвански. Играли су још: Јокић, Јеличић, Павлов, Кенда.


Тренер Милован Панков се у наставку одлучио за нешто дефанзивнију игру, па је на полувремену заменио Шавију, Зулфића и Анделковића, а на терен послао тројицу резервиста Шормаза, Ђурића и Шишкова, који су унели додатну енергију заједно са Димковићем и Ћирићем који су нешто касније ушли у игру.
Боље су након одмора заиграли и гости и постепено се ослобађали притиска коме су били изложени у првом делу сусрета. Пречка је спречила Јокића да смањи заостатак свог тима, а резервиста Нафтагаса се нашао у прилици после доброг центаршута Миливојева.
Казна је уследила убрзо након тога када је Луковић са ивице казненог простора прецизним ударцем погодио унутрашњу страну стативе и лопта је завршила у мрежи Галина — 3:0 (74. минут).

Још увек је трајало славље домаћих навијача када је најопаснији играч гостију Савановић постигао почасни погодак за 3:1 (76. минут).
На крају сасвим заслужено су фудбалери Текстилца освојили нова три бода и задовољни резултатом већ могу да се окрену наредном противнику Подунавцу из Белегиша кога ће такође угостити на свом стадиону.

Извор: http://www.ico.rs

ОБЈАВЉЕНО: 04. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!