ТЕКСТИЛАЦ – ХАЈДУК 1912 1:0

СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА“

Текстилац – Хајдук 1912 1:0 (0:0)

Оџаци – Градски стадион. Гледалаца: 300. Судија: Иван Репчек (Врбас) 7. Стрелац: Шавија у 78. минуту. Жути картони: Шишков, Ђурић, Зулфић (Текстилац), Јовић, Матијашевић, Масалушић, Новаковић (Хајдук).

ТЕКСТИЛАЦ: Браћ -, Шишков 7, Зулфић 7 (од 85. Станковић -), Шавија 8,5, Влаисављевић 7 (од 63. Шормаз 7), Ђурић 7,5, Веселиновић 7, Николић 7 (од 46. Јуриша 7,5), Зекић 7 (од 46. Анђелковић 7), Давидовић 7, Јездовић 8.

ХАЈДУК 1912: Симоновић 7, Плавшић 6,5, Јовић 7, Абрамушић 6,5, Брборић 7, Тримановић 7, Шакић 6,5 (од 46. Новаковић 6,5), Матијашевић 7, Бабић 6,5 (од 69. Велковски -), Масалушић 7, Шушњар 6,5 (од 81. Пањак -).

Играч утакмице: Шавија

Оџачани су гол одлуке постигли тек у 78. минуту, кад је Јуриша из корнера набацио лопту пред гол Куљана, највиши у скоку био је Стефан Шавија и трзајем главом са десетак метара послао лопту у леви угао Симоновића. Тај победоносни погодак био је награда за бољу игру и иницијативу домаћина коју су имали у већем делу сусрета.
У првом полуврмену игра се одвијала између два казнена простора. Домаћини су прву озбиљнију прилику имали у 26. минуту кад је млади Влаисављевић утрчао у казнени простор, ударац по земљи искоса са десетак метара отишао је у руке добро постављеног голмана Хајдука. Само два минута касније шутирао је Ђурић, али је чувар мреже Куљана поново био успешан. У овом делу сусрета гости су неколико пута безсуспешно покушавали да нађу пукотину у одбрани Текстилца.
Друго полувреме Куљани су почели офанзивније. У тренутку кад се Матијашевић спремао да заврши добру акцију, у одлучујућем тренутку Веселиновић је клизећим стартом избацио лопту у корнер. Минут касније високи Јовић је шутирао главом из близине поред гола, да би убрзо Матијашевић пресекао попречну лопту и покушао да лобује истрчалог Браћа. Како се утакмица ближила крају Оџачани су вршили стални притисак. Домаћини су имали полуприлике које нису искористили Шормаз, Анђелковић и Ђурић. И кад су гледаоци помишљали да неће видети погодак видели су мат Шавије, а неколико минута касније закаснио је за делић секунде да из близине овери победу тима из Оџака.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rsТе

ОБЈАВЉЕНО: 25. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!