ТЕКСТИЛАЦ НА ИСПИТУ ПРОТИВ ЧВРСТОГ САСТАВА ИЗ БЕЛЕГИША, ПАЗОВЧАНИ У ДЕРБИЈУ БЛИЖИ ПОБЕДИ ПРОТИВ ОСЛАБЉЕНИХ БЕЧЕЈАЦА, МОЖЕ ЛИ МЛАДОСТ СА ШТРАНДА У АДОРЈАНУ ПРЕКИНУТИ НЕГАТИВНУ СЕРИЈУ?

Српска лига, Војводина, стартовала је у окрњеном саставу, без јесењег првака Радничког1912, што се одавно није догодило. Без Сомбораца, у први план искочили су Текстилац и Јединство. Премијерним победама учврстили су зиције у врху, нарочи то важи за лидера. Српсколигаш из Оџака је уписао пету победу, Пазочани су тријумфом у Зрењанину “поништили” два неуспеха из претходних кола. Омладинац је везао трећу победу, Борац је наставио низ ремија, Елемирци се налазе у малој кризи, док су ОФК Бачка, Кабел и Станишић укњижили нове поразе. Домаћини су били сигурни (четири тријумфа), постигнуто је 17 голова (2,4 по мечу).

Предстојеће 17. коло игра се у суботу и обележиће дерби између Јединства и ОФК Бечеја 1918. Екипа из Старе Пазове доста је мењала и судећи по успеху поред Скобаре изгледа да су нашли прави баланс. Победа им је била неопходна како би задржали, колики-толико, прикључак за лидером, који не посустаје. Бечејци су ослабљени у односу на први део сезоне и то се видело на неуспешној премијери против Бановчана. Јединство је фаворит и на свом стадиону редовно освајају бодове, ривал на страни није сигуран (четири пораза) и све осим победе представљало би изненађење.

Утакмица у Оџацима изазива пажњу, јер лидеру на ноге долази чврст и константан тим Подунавца. Текстилац је према очекивању надиграо Нафтагас и још се више учврстио на водећој позицији. Ривал из Бечмена четири кола не зна за пораз (осам бодова), најмање су примили голова и не могу се похвалити реализацијом (гол разлика 10:7). Домаћин је забележио шест победа, уз ограду да су гости други по успешности у лиги (13 бодова).

Динамо је премијеру “прескочио” и први ривал у наставку биће 1. мај. Како нисмо имали увид у форму Панчеваца, не може се више рећи о њиховим дометима, али се победа намеће као императив, с обзиром на 11. позицију на табели. Румљани су везали две победе, рачунајући тријумф у 15. колу. Гости нису били у прилици да се значајније појачају и тренер Ковачевић наставља борбу са ограниченим фондом играча.

Омладинац и Хајдук 1912 имали су успешан старт и наговештај је да ћемо присуствовати квалитетној и неизвесној утакмици. Домаћин је у серији од три победе и још се није одрекао шампионских амбиција. Тек су у финишу јесени заиграли на очекиваном нивоу, вођени од тренера Дринчића, који заступа офанзиван и агресиван приступ. Куљани са искусним стручњаком Рачићем занају да се прилагоде сваком ривалу и могу да изненаде, поготову што су у претходних пет кола без пораза (11 бодова).

У недељу се игра у Станишићу и Адорјану. Српсколигаш из сомборског предграђа је уписао трећи пораз и све су у тежем положају. Млад састав ће додатно бити ослабљен без суспендованог и искусног Богуновића. Борац, наредни противник, против Тисе је са играчем мање у наставку утакмице успео да освоји бод. Четврти су на табели, налазе се у серији ремија и дуго су без пораза.

Тиса је фаворит против младог и неуспешног тима Кабела (четири пораза). У Шјакашу су повели, али су у наставку утакмице, са играчем више, несвесно прешли на одбрану гола и за то били кажњени. Дуго су без пораза и по неписаном правилу на њиховим мечевима пада највише голова. Новосађани имају млад тим и пружали су боље игре од резултата. Домаћин углавном осваја бодове у Адорјану, за разлику од Кабела, који на страни има скроман учинак (четири бода).

У 17. колу слободна је екипа Нафтагаса из Елемира.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 11. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!