ТЕКСТИЛАЦ РЕМИЗИРАО СА ХРВАТСКИМ ДРУГОЛИГАШЕМ

Пријатељска утакмица између Текстилца и Оријента 1919 из Ријеке која је одиграна данас на стадиону у Јурцанима крај Умага завршена је без победника – 1:1.

Текстилац, коме је ово била трећа провера на припремама у Истри, повео је у 36. минуту преко Дејана Ђурића. Ријечани су дошли до изједначења у последњим тренуцима меча. Карло Ваљан је у 93. минуту погодио рашље и тако анулирао гол предности тима из Оџака.

Марко Луковић је у 43. минуту добио црвени картон због ударања у лице једног противничког играча, али је тренер хрватске екипе Слободан Грубор упркос искључењу дозволио колеги Бранку Мирјачићу да уведе заменског играча, па се до краја утакмице играло једанаест на једанаест.

Интересантно је да су Текстилац и хрватски друголигаш вршњаци, основани су исте 1919. године. Оријент је тренутно десетопласирани тим 2. лиге Хрватске.

На истарској обали припреме одрађује већи број екипа из региона, па често играју и са истим противницима. Тако је наредни ривал Текстилца, словеначки прволигаш Радомље, недавно одмерио снаге управо са Оријентом и победио је резултатом 3:1.

Плаво-бели настављају са интензивним тренинзима у Умагу и имаће два дана да се спреме за дуел против Радомља који се игра у уторак, 30. јануара.

Извор: http://www.ico.rs

ОБЈАВЉЕНО: 28. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!