ТЕКСТИЛАЦ СУТРА У СТАРОЈ ПАЗОВИ, БОРАЦ КИКСНУО ПОРЕД ТИСЕ, ПОПРАВНИ ПРОТИВ ХАЈДУКА 1912, ТИСА ФАВОРИТ ПРОТИВ ЗРЕЊАНИНАЦА

За разлику од остале три групе српских лига, где ври и кључа, како у врху, тако на дну, Војвођанска протиче доста мирније и остала је непознаница ко ће између Зрењанинаца и Станишића испасти. Водећи Текстилац је тек после 15 победа у серији, уписао реми са Омладинцем, Борац је неочекивано поражен поред Тисе, Зрењаници су другом пролећном победом надиграли Новосађане и одмакли Станишићу три бода. Елемирци су потврдили домаћинску доминацију, Хајдук 1912 је поново поражен, овог пута бодове је однео Подунавац. Тиса је изненадила Румљане, ОФК Бачка у Панчеву потврдила добру форму. Како рече тренер Текстилца, Милован Панков, лига је изједначена и више одлучује психа, односно ко је психолошки стабилан И наоружан стрпљењем.

У суботу се играју две утакмице у Бачкој Паланци и Старој Пазови.

Лидер одлази у Пазову са обавезом да потврди реноме и оправда досадашње резултате. Јединство је зимус променило такорећи комплетан играчки кадар и није се могло очекивати да понове резултате из првог дела сезоне. У претходна три меча нису били успешни (један бод), али су у Елемиру били равноправни и били на прагу освајања бода. Омладинац се потрудио да прекине незабележену серију лидера од 15 победа. Тренер Панков прилику ће дати млађим и играчима са мањом минутажом, не потцењијући домаћина.

ОФК Бачка је домаћин Нафтагасу и желе да наставе успешну пролећну серију. Пети су у наставку по резултатима (18 бодова), ради се о дисциплинованој, тактички добро поткованој екипи, која углавном осваја бодове поред Дунава. Елемирци су се неочекивано растали од тренера Грмушића и нису јасни разлози, поготову ако се види да је иза новајлије одлична сезона. На претходних пет утакмица оставарили су четири победе и нису тако успешни на страни (седам пораза). Растанак са успешним стручњаком може негативно да се одрази на морал и амбиције екипе, али нису без шанси да изненаде.

Недеља је резервисана за утакмице у Белегишу, Станишићу, Новом Саду, Адорјану и Шајкашу.

Подунавац је после четири сушна кола славио у уторак у Кули. Заостали су за водећима и покушаће у преостла три кола да сакупе што више бодова и поправе пролећни дефицит. Динамо 1945 је све карте бацио на куп и у среду су савладали зонаша Бачку 1901 и пласирао се у финале најмасовнијег такмичења у Војводини, тамо га чека ТСК из Темерина. Три напорне утакмице у недељу дана могу бити оптерећујући фактор за Панчевце.

Станишић бије одсутну битку за опстанак и морају до бодова против квалитетног састава 1. маја. Више су окренути дербију зачеља за осам дана крај Скробаре, где се решава питање другог кандидата за Војвођанску лигу. Румљани имају проблеме кадровске природе, то су искористили гости из Адорјана и однели три бода. Знатно су квалитетнији од слабашног домаћина И заиграће нападачки и покушати да надокнаде изгубљене бодове из претходне утакмице.

Тиса је у борби за четврто место добила у Руми, више су задовољни резултатом него игром. Успели су да у наставку издрже офанзиву домаћина и узму бодове, тамо где је мало коме полазило за ногом. Против Зрењанинаца се не одричу улоге фаворита, одиграће растерећено и у прилици су да после дужег времена комплетирају редове.

Кабел је ушао у серију лоших резултата и на претходне четири утакмице донели су тек један бод. Изгледа да је младу екипу стигао умор у одмеравању снага са знатно искуснијим и физички јачим ривалима. Играју против Бечеја 1918, који је начинио подвиг и матирао другопласирани Борац и нанели му други пораз у наставку. Далеко су од јесење позиције и последњи тријумг донео им је десети бод у другом делу шампионата.

Борац је неочекивано кикснуо поред Тисе и нисмо навикли да тако квалитетан састав, који дуго игра добро у континуитету, поклекне од неубедљивог домаћина. Пропуст Борца искористио је Нафтагас да им се приближи на два бода. За ривала ће имати Хајдук 1912, који је у уторак уписао пети пораз у низу. Против скромних Куљана желе да победом задрже високе позиције као потврду још једне успешне сезоне.

У 28. колу слободна је екипа Омладинца из Нових Бановаца.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 27. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!