ТЕКСТИЛАЦ УПАЛИО МОТОРЕ И ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ ЗА ПРОЛЕЋЕ

Фудбалери Текстилца одрадили су јуче први тренинг после зимске паузе, а тренеру Миловану Панкову на прозивку се одазвало двадесетак играча.

Изостали су неки фудбалери који су били стандардни у првом делу сезоне. Пре свих то је Филип Јездовић који је отишао на пробу у Црну Гору, тако да ће се у наредних неколико дана знати да ли остаје у Оџацима или ће променити средину. Урош Вуковић је дефинитивно напустио Градски стадион и у потрази је за новим ангажманом, док је Слободан Ивановић приступио једном трећелигашу из Чешке.
Листа одлазака се ту не завршава јер су папире узели Славен Јуриша, Александар Клиска и Дарко Бијелић.
Из управе српсколигаша из Оџака за наредне дане најављују више информација о променама у играчком кадру и припремнłл утакмицама. Наводе да су амбиције и циљеви Текстилца јасни и добро познати, а то је пласман у Прву лигу Србије.

Пре изласка на терен нови председник клуба Јован Милетић и спортски директор Веселин Ђурковић обавили су појединачне разговоре са сваким од играча.
— Пре тренинга имали смо прозивку, пребројавамо се и размишљамо о појачањима. Са играчима имамо договор да дају свој максимум како бисмо спремно дочекали старт такмичења, јер само тако можемо остварити наш циљ, а то је улазак у Прву лигу. Не желимо да нам се дешавају киксеви каквих је било у прошлој полусезони — нагласио је председник Милетић.
На прозивци којом је Текстилац званично започео припреме били су голмани Браћ и Студен, затим играчи Станковић, Зулфић, Влаисављевић, Ђурић, Веселиновић, Шавија, Николић, Зекић, Анделковић, Давидовић, Шишков, Шормаз, Игњатовић.

Марко Луковић је једно од нових лица у редовима Текстилца. Повратник који је дошао из Металца из Горњег Милановца појачаће конкуренцију на бочним позицијама у тиму, а сениорима су прикључени талентовани кадети Немања Бошњак, Лука Сенаши и Здравко Стаменковић, који су тако добили прилику да унапреде своју игру и стичу драгоцено искуство.
— Циљ нам је да задржимо костур екипе која је направила успех у јесењем делу првенства и надам се да ћемо најмање на том нивоу игара бити и у пролећном делу. У плану је да се појача и стручни штаб са још једним тренером, имамо подршку новог председника и комплетне управе и верујем да ћемо заједно успети да остваримо успех — каже шеф струке Милован Панков коме у раду помаже тренер голмана Владо Пуповац.
На путу до праве форме за наставак такмичења у Српској лиги „Војводина” фудбалери Текстилца требало би да имају пет-шест контролних утакмица. Прва провера је заказана за 28. јануар против Омладинца из Нових Бановаца.

ФОТО: Први тренинг на помоћном терену Градског стадиона у Оџацима

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 17. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!