БЕГЕЈ БЕЗ ОДБРАНЕ У РУСКОМ СЕЛУ, ТРЕНЕР МАРКО ГУТЕША НИКАКО ДА САСТАВИ НАЈБОЉИ ТИМ

Гостовању у Руском Селу, фудбалери Бегеја, већ у првих осам минута, примили су два гола, брзо потписали капитулацију и наставили неславан низ од три узастопна пораза. Марко Гутеша, шеф стручног штаба, не може да буде равнодушан, јер је од почетног оптимизма што се тиче пласмана на табели Бегеј дошао у позицију да се бори за опстанак.
– Нико у клубу ово није очекивао. Момци су добро радили на тренинзима, али повреде пореметиле су ритам игара, јер никада до сада нисмо имали толико фудбалера ван строја. Све је, чини се кренуло од осмог кола када смо играли у Банатском Великом Селу против Козаре, а на крају утакмице дошло је до гужве. Судија Бојан Џафић показао је црвени картон нашем најбољем играчу Илији Лисици и пријавио га за напад. Тврдим и даље да је Лисица у време гужве био на клупи – каже Гутеша.
Са изјавом главног судије, сагласили су се и помоћници, као и делегат Никола Војновић.
– Толико је био удаљен да није могао ни да види шта догодило, а одлука дисциплинског судије била је девет месеци забране играња! Срамно је шта је учињено младом играчу, једном од најпримернијих и лепо васпитаном, на овај начин доведена је у питање и његова каријера.
Лисица је до тада био један од адута одбране.
– До тада је био најстандарднији и најбољи, борио се као лав, иако најмлађи пружао је пример свима из екипе. Теже повреде доживели су играчи из дефанзиве Јевремов, Ердељан, Новак, Ђукић и Косовић. Све то утицало је на игре, јер нам је одбрана сада слабији део тима. Присилно смо морали да састављамо тим, а ниједан меч нисмо почињали са истим саставом.
До краја јесењег дела Бегеј игра још два меча.
– У суботу дочекујемо великог фаворита, захукталу ОФК Кикинду, апсолутно је у предности. Није ова изјава реда ради, него је заиста тешко, у овој ситуацији, парираш Кикинђанима, а у Руском Селу повређен је и Мирчетић и за њега је јесењи део првенства завршен. У последњем колу гостујемо Јединству у Влајковцу и тешко је очекивати неки повољнији резултат – истакао је Гутеша.

Д. Милићев

Извор: http://www.zurnal.rs