ТИСА ЗА ПОПРАВНИ

Шајкашане није поколебао пораз у Зрењанину

После минималног пораза, Небојша Филиповић, тренер Борца, брзим корацима напустио је терен крај Бегеја. Шајкашани су знали да припрете, али Зрењанинци су били ангажованији и борбенији и, у финишу, дошли до бодова.
– Добро смо ушли у меч, али из добрих ситуација нисмо дошли до реализације – каже Филиповић.
– Раднички је опасно претио из прекида и после велике непажње, кад смо све каналисали да меч добро приведемо крају, наша мрежа се затресла. Стрелцу Гајиловићу свака част, реаговао је брзо и мајсторски, примио и обрадио лопту попут искусних офанзиваца и нациљао угао.
После убедљиве победе и канонаде у дуелу са Старим градом, у Шајкаш долази Тиса. Филиповић је обазрив кад је реч о недељном дуелу.
– Добро радимо и не могу да не похвалим залагање, али из играчког доба знам да у финишу, кад је решено питање пласмана, недостаје мотива. Треба да нас вуче вољни моменат да будемо изнад пете позиције где се, три етапе пре завршетка трке, налазимо. Пријатно смо изненадили и тако треба и да завршимо. Тиса је непријатан
противник, добро смо је анализирали и верујем да, уз помоћ навијача, можемо до бодова.
Одбрамбени бедем биће јачи за Владу Топића, због парних картона изостао је са меча у Зрењанину.
– Много значи, мењао га је Стојановић. Имамо проблема због повреде бонуса Тривића, али и могућности за ротацију. Као дебитанти урадили смо посао изнад очекивања, а и у последњих 270 минута, треба да будемо што ближе прваку. У фокусу је победа са Тисом и све смо усмерили у том правцу – јасан је Филиповић.
Голман Драгослав Петровић имао је много успешних одбрана, али прецизан ударац Гајиловића није успео да укроти.
– Имали смо шансе, али у финишу је изостала концентрација и Зрењанинци су нас казнили. Није било времена за изједначење и ништа не вреди да се бавимо анализама. Треба да се поправимо са Тисом и нападнемо за три бода. Током зимске паузе дошао сам из Борче и задовољан сам пријемом и атмосфером. Наш учинак је добар, али заслужујемо више од пете позиције – каже Петровић.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 20. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!