Šajkašane nije pokolebao poraz u Zrenjaninu

Posle minimalnog poraza, Nebojša Filipović, trener Borca, brzim koracima napustio je teren kraj Begeja. Šajkašani su znali da priprete, ali Zrenjaninci su bili angažovaniji i borbeniji i, u finišu, došli do bodova.
– Dobro smo ušli u meč, ali iz dobrih situacija nismo došli do realizacije – kaže Filipović.
– Radnički je opasno pretio iz prekida i posle velike nepažnje, kad smo sve kanalisali da meč dobro privedemo kraju, naša mreža se zatresla. Strelcu Gajiloviću svaka čast, reagovao je brzo i majstorski, primio i obradio loptu poput iskusnih ofanzivaca i naciljao ugao.
Posle ubedljive pobede i kanonade u duelu sa Starim gradom, u Šajkaš dolazi Tisa. Filipović je obazriv kad je reč o nedeljnom duelu.
– Dobro radimo i ne mogu da ne pohvalim zalaganje, ali iz igračkog doba znam da u finišu, kad je rešeno pitanje plasmana, nedostaje motiva. Treba da nas vuče voljni momenat da budemo iznad pete pozicije gde se, tri etape pre završetka trke, nalazimo. Prijatno smo iznenadili i tako treba i da završimo. Tisa je neprijatan
protivnik, dobro smo je analizirali i verujem da, uz pomoć navijača, možemo do bodova.
Odbrambeni bedem biće jači za Vladu Topića, zbog parnih kartona izostao je sa meča u Zrenjaninu.
– Mnogo znači, menjao ga je Stojanović. Imamo problema zbog povrede bonusa Trivića, ali i mogućnosti za rotaciju. Kao debitanti uradili smo posao iznad očekivanja, a i u poslednjih 270 minuta, treba da budemo što bliže prvaku. U fokusu je pobeda sa Tisom i sve smo usmerili u tom pravcu – jasan je Filipović.
Golman Dragoslav Petrović imao je mnogo uspešnih odbrana, ali precizan udarac Gajilovića nije uspeo da ukroti.
– Imali smo šanse, ali u finišu je izostala koncentracija i Zrenjaninci su nas kaznili. Nije bilo vremena za izjednačenje i ništa ne vredi da se bavimo analizama. Treba da se popravimo sa Tisom i napadnemo za tri boda. Tokom zimske pauze došao sam iz Borče i zadovoljan sam prijemom i atmosferom. Naš učinak je dobar, ali zaslužujemo više od pete pozicije – kaže Petrović.

Izvor: http://www.zurnal.rs