ОДЛИЧАН СТАРТ ШАЈКАШАНА И УБЕДЉИВ ТРИЈУМФ У АДОРЈАНУ, НА РЕДУ ДУЕЛ СА НОВАЈЛИЈОМ СТАНИШИЋЕМ

У размаку од седам минута у првом полувремену Борац је три лопте сместио у мрежу Тисе и из Адорјана и вратио се са бодовима. Шајкашани су били убедљиви и игром надвисили ривала, па не чуди задовољство у речима тренера Небојше Филиповића:
– Добро смо се припремили и одлучно ушли у утакмицу. У првих десет минута, промашили смо две прилике, али задржали смо самопоуздање. Што се ближио финиш полувремена били смо све бољи и преко Милутина Торбице и Владе Топића, дошли до велике предности коју ни јачи противник, не би могао да стигне.
Филиповић је додао да је екипа одиграла колективно.
– Много је промена у погону, међу стартерима била су четворица новајлија, још тројица су ушла у игру и задовољан сам учинком. Ово је наша најбоља игра од летошњег окупљања и нисмо овако добро изгледали у припрмним мечевима. Извесно је да смо погодили у прелазном року и да овим путем треба да наставимо. Млади Торбица издвојио се са два гола, али тренер Шајкашана не издваја појединце и очекује да са спремним Заријем Гојковићем, игра дође до још вишег нивоа.
Торбица је млад и има потенцијал да напредује и на старту је оправдао поверење и од њега зависи. Гојковић још није спреман, ушао је у игру у финишу и очекујем да ће ускоро да буде један од креатора игре.
Станишић долази у госте и Филиповић је опрезан. Заборавио сам победу у Адорјану, то тражим и од играча и у првом плану је новајлија у каравану. Добро ћемо да анализирамо њихову игру и не смемо дозволити да нас изненаде. Ово је један од кључних мечева на почетку првенства и ангажовани можемо до плена.
Штопер Владо Топић имао је летос понуда, али није стављао дилему и остао је веран Борцу. Већ на старту уписао се међу стрелце, ударци главом и ногом иду попут топовског ђулета.
– Добро смо кренули и форму темпирали за старт. Надиграли смо чврсту Тису у финишу првог дела. Није ми у задатку да постижем голове, али код прекида увек сам у казненом простору ривала. После корнера Луке Гргића, био сам највиши у скоку и ударцем главом постигао други тол. Могли смо у провом делу и више од три гола, али задовољни смо урађеним. Лане сам два пута погодио мрежу, сад сам почео да погађам од старта и надам се успешној сезони – рекао је Топић.
Озбиљним гласом кратко је додао:
– Долази нам Станишић, изгубио је од Куљана и покушаће да се вади. Морамо да отворимо четворе очи, да одиграмо пожртвовано и стрпљиво и да оверимо тријумф из Адорјана.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs