ТОПОЛЧАНИ ЛАКО ДО БОДОВА

Фудаблери ТСЦ –а стигли су до рве победе у својој арену у овом првенству. Тополчани су лако победили екипу Младости ГАТ.

Дилеме ни у једном тренутку није било ТСЦ је од првог минута господрио тереном, играо много боље, брже и јкедноставније и успео да постигне три гола. Носађани су се углавном бранили и тек у финишу меча када је све већ било одлучено неколико пута припретили.           

Од првог минута фудбалери ТСЦ –а су имали пуну инцијативу, и после само 13. минута игре успели су да поведу. Миљан Илић је неспретно са петерца лопту вратио свом голману,а судија Симовић је поштујући стриктно правила досудио индиректан ударац. Сви играчи Младости стали су на гол линију, и направили прави бедем. Цветковић који је извео индирект, само је кратко вратио лопту Ђаковцу, који је снажно тукао, лопта је погодила на гол линији Миросављева и одбила се у ногу Максимовића и онда одскакутала у мрежу.   

И после гола Тополчани су наставили са нападима, после продора Јовановића на петерецу Ратков је закаснио за делић секунде, потом се за само двадесетак секунди два пута истакао голман Младости Милојевић, прво је одбранио лукав ударац Раткова у десни доњи угао, а  онда је успео да скрене у корнер и снажан волеј Ђаковца. Ипак, у финишу првог дела голман Новосађана је још једном капитулирао. Ђаковац је са десне стране као тенк ушао у шеснаестерац, и редом заобилазио играче Младости, док није стигао негде до пеналтика,а онда је резантним ударцем лако савладао Милојевића.        

У првом делу Новосађани су запретили само једном, Поповић је тукао главом са осам метарам,а ли непрецизно. 

Друго полувреме почело је нападима Младости, који су очигледно променули тактику, али никако нису успевали да створе прилику.С друге стране Тополчани су се оријентисали на контра – нападе и неколико пута опасно угрозили Милојевића, али Ратков изгледне прилике није успео да претвори у погодак.  Прву праву прилику Новосађани су имали у 70. минуту, када је после одбијене лопте тукао Максимовић, али је млади голман Илић био на месту и врховима прстију зауставио лопту која је ишла у десни доњи угао. Само пет минута касније ТСЦ је постигао и трећи погодак. Брзоноги Станојев је побегао својим чуварима ушао у казнени простор и шутирао, његв ударац успео је да одбије Милојевић, али само до Раткова, који је прихавтио лопту и ушетао се у мрежу. 

ТСЦ – Младост ГАТ 3:0 (2:0)

БАЧКА ТОПОЛАТСЦ арена, гледалаца око 2500, судија: Симовић (Ловћенац), стрелци: Максимовић (аутогол) у 13. Ђаковац у 39. и Ратков у 75. минуту. Жути картони: Јовановић, Мирчевски, Стојић (ТСЦ), Маричић (Младост ГАТ).

ТСЦ: В. Илић 7, Цветковић 7, Чалушић 7, Стојић 7, Петровић 6,5, Кувељић 6,5, Мирчевски 7( Станојев),  Ђаковац 7,5(Крстић), С. Јовановић 7, Милосављевић 7(Томановић),  – Ратков 7(Шпалек).

МЛАДОСТМилојевић 7, Млађовић 6,  В. Ковачевић 6, Мандић 6, М. Илић 5,5 (Катанић), Н. Максимовић (Јоксимовић) 6, Маричић 6(Станковић), Секулић 6(Караћ), И. Бабић 5,5, Поповић 5,5 – Миросављев 5,5.

Г. Ковач

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 22. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!