ТРЕЋА-СРЕЋА ЗА ЕЛИТУ

Другу сезону међу прволигашима, фудбалери Железничара завршили су на трећем месту и били пред пласманом у Супер лигу Србије, али у два меча баража са Радничким 1923 нису успели да стигну до историјског успеха. На заслуженом одмору биће до 20. јуна, када ће тренер Игор Савић, са сарадницима, извршити прозивку и почети припреме.
Добре игре у пролећној сезони пружао је нападач Лука Петровић (24). Постигао је три гола, истакао се и асистенцијама, па је за 1.394 минута на терену испунио очекивања руководства, стручног штаба и навијача. Ни у паузи нема одмора, вредно одрађује индивидуалне тренинге да би био спреман за окупљање и изазове у јакој конкуренцији.
– Иза нас је тешка сезона, после 37 утакмица успели смо да дођемо на корак до елите. У баражу нам је недостајало мало и среће и искуства, али нема јадиковања. Идемо даље, искуснији смо за јако такмичење и очекујем испуњење плана. Атмосфера од првог дана била је на високом нивоу и то је један од разлога што смо постигли добре резултате – каже Лука Петровић (са слике).
На мечевима током пролећа потврдио је да има осећај за гол, а подједнако су му драге и асистенције.
– Волим да сам ближе голу, па често имам прилику да шутирам. Као крилни нападач задатак је да радим у интересу екипе и ако се укаже прилика да погодим мре настојим да је искористим на најбољи начин. Нисам себичан у таквим позицијама па добрим додавањима у први план избацујем саиграче и углавном такве прилике не пропуштају. Сјајна сарадња у нападу дала је добре резултате целом колективу.
Пред Панчевцима је задатак да од првог кола крену у реализацију великих амбиција, а циљ ће поново бити пласман у друштво Црвене звезде, Партизана…
– После доброг одмора чекају нас исти задаци. У првој сезони изборили смо опстанак, у другој стигли до трећег места и баража, па сада сви верујемо да ће трећа бити срећа и да ћемо остварити директан пласман у елиту. Имамо одличан тим и појединце, убеђен сам да можемо успети, што би био велики плус за клуб и град. Радује што се публика вратила на стадион и у Смедереву, у првом мечу баража са Крагујевчанима, имали смо на трибинама 4.000 гледалаца. Било је лепо бити учесник спектакла.
Прозивку 20. јуна заказао је Игор Савић, нови шеф стручног штаба.
– Са Савићем смо победили у Крагујевцу и упознали се са његовим захтевима и радом. Најважније је да нас здравље послужи и онда ће све да буде лакше. Имамо одличан тим, али морамо то да потврдимо на терену, да освајамо бодове – јасан је Петровић.

Б. Стојковски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 13. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!