Kад је летос долазио у Суботицу очекивало се да ће Спартак са Немањом Николићем, Лазаром Туфегџићем, Немањом Михајловићем и осталима напасти Европу. Уместо тога, борба за опстанак и после разочаравајуће сезоне трећи растанак Николића и Голубова.

Николић је додуше најмање крив за то што Спартак није испунио циљеве, пошто је и ове сезоне био учинковит – 11 голова и шест асистенција. Међутим, трећи боравак у Бачкој није задовољио његове амбиције, па је решио да се опет растане са Суботицом, сада са укупним скором од 36 голова за три мандата у Спартаку.

Први пут је са истог места отишао у Партизан. Други пут у Саудијску Арабију и Ал Раед. Овог пута? Тек ћемо видети. Има чисте папире па ће моћи да бира. Спартаку зато свакако не следује обештећење. Што не значи да се растају у лошим односима. Напротив.

“Наш Таки оставио је велики траг у клубу и овим путем му се захваљујемо на свему што је урадио за наш клуб. Желимо му пуно среће у наставку каријере“, написао је Спартак у објави на друштвеним мрежама.

Подсетимо, пре 29-годишњег нападача екипу Славка Петровића је напустио и капитен Стефан Милошевић, који је у клубу провео пет сезона, а још раније и поменути Михајловић, који није имао добру сезону иза себе. Биће сигурно још одлазака, док је за сада стигао само нападач Марко Обрадовић, 30-годишњи центарфор који је последњи ангажман имао у Нефчију, из Узбекистана. Писало се да су га тражили и Слобода и сарајевски Жељезничар.

Славко Петровић ће дакле морати да спроведе потпун ремонт екипе. Због тога су у Суботици већ почели припреме, јер се новом шефу није допало како су првотимци физички изгледали прошле сезоне.

 

Извор: https://www.mozzartsport.com/