ТРЕНЕР НЕНАД МИЈАИЛОВИЋ ОПТИМИСТА

Припремајући се за наставак првенства, фудбалери панчевачког Железничара победили су румунски Виторул пандури са 2:0.
с
Фото: Приватна архива

До утакмице са Новим Пазаром одиграће још са Инђијом у среду. У првих 10 првенствених утакмица „панчевачка дизелка“ нанизала је осам пораза, уз једну победу и један нерешен резултат. Са новим шефом стручног штаба Ненадом Мијаиловићем, у његовој првој суперлигашкој сезони, клуб се вратио на реалну позицију равноправне борбе за опстанак са четири победе, два ремија и три пораза.

-Велики проблем Железничара био је у томе што клуб није био спреман за суперлигашки изазов. Велики транзит играча био је у прелазном року, није било лако све то посложити. Имао сам нешто лакшу ситуацију у односу на моје претходнике, јер је Жеља био већ виђен у нижем степену. Међутим, у двонедељној паузи у првенству указала се прилика да нешто променимо. Најпре смо морали психолошки да подигнемо играче, да им вратимо самопоуздање. Све се завртело резултатским преокретом против ИМТ-а, уследила је победа у гостима против Радника, па реми са Војводином на Карађорђу и Жеља се вратио у егал са екипама које се боре за опстанак.

У међувремену, велики број играча је раскинуо уговор. На списку их је било 28-орица приближних вредности, три голмана и још седморица на позајмици.

-У таквим околностима, морало је да се зна ко коси, а ко воду носи. Не могу сви да буду у истој равни. Успели смо да задржимо играче који су изнели терет од када сам са својим тимом преузео одговорност. Голман Живковић је отишао, наследиће га црногорски репрезентативац Мијатовић, Кахвић је дошао на позајмицу из Звезде, Милосавић из Чукаричког, а са нама је сада и 25-годишњи нападач из руског Сочија Иван Игњатјев, он је био моја жеља.

Игњатјев је, иначе, одиграо 44 утакмице у млађим руским селекцијама и постигао 24 гола.

Инсистирајући на поштеном и директним односу и према играчима и према свима у клубу, Мијаиловић је у здравој атмосфери успео да врати веру у сопствене могућности клуба, али и сваког појединца у њему.

– Резултати диктирају смене и отказе, али шта год да се деси и како год да се деси, морамо да будемо савесни у раду, 24 часа на дан посвећени послу. Морамо да радимо за клубове, а не клубови за нас. То је мој мото и то сам стално понављао свима са којима сам радио. Верујем у овај тим. Добро смо радили на Кипру. Недостајало нам је једино више сусрета са иностраним екипама, јер такве утакмице мобилишу играче, прикупљају неко ново искуство, такве утакмице им помажу да напредују, али издања против Младости и Спартака, упркос поразима, дају ми за право да верујем у ведро пролеће- оптимистички је разговор за Дневник завршио тренер Железничара Ненад Мијаиловић.

Л.Бакмаз

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 04. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!