ТРЕНЕРИ БАРСЕЛОНE У НОВОМ САДУ

 
Tренери ФК „Барселона“ Алберт Хесус Гиљен Мартинез, Алеx Лусена Баутиста и Кристиан Габриел Лели који су у Београду, од 27. јуна до 1. јула координирали рад Фудбалског кампа „FC Barcelona – Barca Academy Srbija“  посетили су Нови Сад и заједно са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином обишли стадион „Карађорђе“.
Том приликом, они су се састали са фудбалерима ФК „Војводина“ Младеном Деветаком и Јованом Милошевићем, чију екипу је прошлог месеца појачао голман Лазар Царевић, прешавши из тог каталонског клуба.

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин је изразио задовољство што су и деца из Србије имала прилику да похађају Барселонин камп, који је један од највећих клубова данашњице.

– Град Нови Сад је 2018. године био први домаћин Барсиног кампа. Иако је ове године одржан у Београду, ми смо наставили да подржавмо младе новосадске таленте и омогућили да деца из најбољих градских клубова, а ове године су то млади таленти, од шест до 16 година, из ФК „Војводина“ иду бесплатно на камп. То је прилика да деца науче нешто ново и схвате да само великом посвећеношћу, радом и дисциплином могу да дођу до успеха у каријери. Сигуран сам да им могућност да савладају технику и вештине својствене њиховим идолима много значи и да ће стечено знање показати на утакмицама– изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Координатор кампа Алберт Хесус Гиљен Мартинез је изразио одушевљење организацијом кампа, као и високим квалитетом умећа играња фудбала који су полазници кампа показали.

„Barca Academy“ је официјелна школа фудбала највећег клуба на свету, ФК „Барселона“ која ради искључиво под супервизијом тренера из тог клуба и по методологији на којој се њихова филозофија и темељи. Учесници летњег кампа не уче само фудбалске технике које користе Меси, Пике, Суарез, Ћави и други играчи, већ уче и да деле вредности по којима је тај клуб познат широм света, а то су: поштовање, амбиција, тимски рад, солидарност и интеграција.

Директор кампа за Србију и фудбалски тренер Мирослав Радоичић истакао је најбољи полазник кампа путује у Барселону на бесплатан тренажни процес у  Школи фудбала „Ла Масија“ и да се тренери из Барселоне већ пет година суочавају са изазовом кога да пошаљу будући да је ово средина у којој има много талентоване деце.

Фото: Град Нови Сад

Извор: https://www.dnevnik.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 02. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!