ТРИ БАНОВЧАНКЕ У ДРЕСУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ (ВИДЕО)

Три девојчице из клуба “Праве даме” из Старих Бановаца учествовале су на развојном турниру у фудбалу који је одигран од 28. септембра до 05. октобра, против селекција из Словеније, Белорусије и Русије за девојчице до 15 година.

Турнир се одржава на СЦ ФСС у Старој Пазови. Ово је само почетак лепе спортске приче у Старој Пазови, јер иако су млад клуб нижу добре резултате, клуб се такмичи за што боље резултате у Првој лиги Србије за жене.

На списку селектора Александра Петровића од 20 девојчица, су Марија Бургић, Анђелка Вулетић и Александра Царан.

После победе против Белорусије (3:0), затим и Словеније (4:0), изабранице селектора Александра Петровића савладале су и вршњакиње из Русије – 2:1 (1:0).

Напорни тренинзи, али и воља доводе до добрих резултата. Милица Драганић и Милица Марковић такође су чланице репрезентације до 17 година.

За само три године вредног и марљивог рада ЖФK Праве даме су успеле да остваре невероватне резултате и да репрезентацији Србије дају 5 играчица.

Након завршеног турнира фудбалерке се враћају свом матичном тиму где ће се даље борити за што боље резултате у Првој лиги Србије за жене.

 

Извор: РТВ Стара Пазова

ОБЈАВЉЕНО: 06. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!