ТРИ БЕЛО-ЦРВЕНА МИНУТА ЗА ПРЕОКРЕТ ВОЈВОДИНЕ

Резултатским преокретом у финишу меча Војводина је у сусрету са градским ривaлом Младости Гатом прошла у завршницу такмичења за национални Куп.

Колико је тренер Младости Ристовски изненадио саставом и формацијом, још више је тај састав изненадио отвореном игром нападачког карактера и жеље за надигравањем са фаворизованим домаћином. Без класичног шпица, али са четворицом играча на ивици Царевићевог шеснаестерца одржавала је Младост равнотежу на терену за утисак о равноправним такмацима, у игри у којој је прву шансу имала Војводина у деветом минуту. Бараје је тада одузео лопту од Секулића на својој половини, претрчао је половину терена и у противничком казненом простору упослио Малбашића, а његов шут из идеалне позиције за гол зауставио је голман Кнежевић. Ни један минут није протекао до нове Војводинине прилике, када Чумић није успео да главом проследи лопту у мрежу, после Лазаревићевог центаршута.

То што није пошло за ногом играчима Војводине, јесте на супротној страни терена. Стрелац из пенала за вођство Младости био је Арсић у 15. минуту, после Милосављевићевог контакта лопте руком у шеснаестерцу. Десетак минута касније и Поповић је затресао Царевићеву мрежу, али је претходно лопту прихватио у зони офсајда.


Дневник/В. Фифа
Фото: Дневник/В. Фифа

Време до краја полувремена протекло је у апсолутној надмоћности Војводине и одличним интервенсцијама гоплмана Кнежевића, од којих издвајамо ону у 43. минуту када је Чумић шутирао из непосредне близине, а голман Младости фантастичним рефлексом одбранио гол.  Претходно су у гол-шансама били редом: Лазаревић у 31. Малбашић у 39. и Симић у 40. минуту.

И други део игре, у складу са утиском с почетка меча,  почео је храбрим покушајима младосташа да нападима одбране вођство, али и да покушају да га удвоструче. Поповићеви покушаји у 48. и у 56. минуту ослонци су таквом утиску, све до 60.минута и уласка у игру Зукића и Немање Николића. Тада је тежиште игре премештено на половину Младости, чији играчи, утисак је, нису ни намеравали да у наставку пренесу лопту на противнички део терена. Међутим сви покушају Војводининих играча завршавали су у доменима нихових покушаја, што због њихове хроничне неефикасности као у акцији Бараје-Симић-Вукчевићу 68. минуту, тако и захваљујући расположеном Кнежевићу, који је одбранио шут Немање Николића два минута касније. Коначно, три минута пре краја, дугу акцију кроз казнени простор завршио је Симић за изједначење, да би у последњем минуту Немања Николић надокнадио све што је Војводина пропустила током меча. Реаговао је на одбијену лопту, после слободног ударца који је извео Урош Николић, и из непосредне близине трасирао пут Војводини у четвртфинале Купа Србије.

Војводина – Младост ГAT 2:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 1.500, судија Николић (Ловћенац), стрелци: Симић у 87. и Н.Николић у 90. минуту за Војводину, а Арсић у 15. минуту (пенал) за Младост Гат, жути картони: Лазаревић (Војводина), Арсић, Радоман, Маричић, Бабић (Младост Гат).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6, Лазаревић 6,5, Витас 6, Траоре 6 (У.Николић 7), Антонијевић 6, Милосављевић 5,5 (Зукић), Топић 6,5, Бараје 6,5, Симић7 (Буснић), Чумић 6,5 (Н.Николић 7), Малбашић 5,5 (Вукчевић).

МЛАДОСТ ГАТ: Кнежевић 7,5, Мијић 6, Млађеновић 6, Станковић 6 (Илић), Јочић 6,5, Секулић 6,5, Арсић 6 (Димитров), Радоман 6 (Радуловић), Маричић 6,5(Денић), Бабић 6 (Марушић), Поповић 6,5.

Л.Бакмаз 

Извор: http://www,dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 10. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!