ТРИ БОДА МАЛА УТЕХА

ЈЕДИНСТВО (СП) ПОБЕДИЛО У КУЛИ, АЛИ НИЈЕ ИЗБЕГЛО ИСПАДАЊЕ

Без посебног мотива, али са нескривеном жељом да на опроштају остану непоражени, играчи Јединства отпутовали су дуел са кулским „дављеником“. Три бода мало су увећала, иначе, сиромашан бодовни салдо, али не и незавидан положај на табели, који је донео раније најављивани суноврат.

После изгубљених бодова у Новим Бановцима, а посебно у наред-ном, одлучујућем сусрету са Бечејцима, безнађе је закуцало на врата Пазовчана. Било је оваквих назнака и раније, али тињала је нада да би, после четири године битисања у овом рангу, могао да се сачува статус у Српској лиги Војводина.

На гостовање у Кулу, са емотивно испражњеним домаћинима, Пазовчани су отпутовали у окрњеном саставу, без шесторице стандардних првотимаца, тако да је стручни штаб имао мало решења. Тим је попуњен са неколицином омладинаца, неки су седили на клупи, а они којима је пружена шанса на терену максимално су је искористили и доказали да са на њих морало раније ослањати.

Поред Немање Матовића, Алексе Уремовића, Уроша Накијевског, Николе Играча, Бранислава Букурецког и Милоша Маљукана, прилику су приграбили омладинци Вања Баришић, Александар Зијден и Бранислав Кабас, а посебно се истакао Ненад Гачић (2005). После асистенције Филипа Пађена, у стилу расног стрелца, постигао је гол за вођство. Гости су боље контролисали игру, лакше долазили до прилика, које су могле да донесу убедљивију предност већ у првој половини сусрета. Није их поколебало изједначење Хајдука 1912 на почетку другог дела, наставили су у нападачком стилу и ривала сломили атрактивним голом Маљукана, после најлепше акције, у сарадњи са Данилом Миленкови ћем. Тачку на заслужену победу ставио је Лука Шљукић.

 – У подмлађеном саставу заслужено смо славили иако је утакмица била без значаја – каже Драган Огризовић, члан стручног штаба Јединства.- Одиграли смо ангажованије, желели више победу од коректних домаћина. Шансу смо пружили талентованим јуниорима, потврдили су да на њих у будућности морамо да рачунамо.

После спуштања завесе играчи су отишли на дужи распуст. Неки ће да се врате, други ће да раздуже опрему.

– У договору са општинским властима мора да се спречи даље посртање, да се обезбеде бољи услови за све чланове клуба, јер ово што смо поседовали никако не приличи републичком такмичењу.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 05. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!