ТРИЈУМФ МЛАДОСТИ ГАТ ДОНЕО МАРУШИЋ У НАДОКНАДИ (ВИДЕО)

 
МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА
 
Младост ГАТ – Радник 2:1 (0:1)
 
НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 300, судија: Јован Шегрт (Београд). Стрелци: Димитров у 48. и Марушић у 90+3. за Младост ГАТ, а Рустемовић у 26. минуту за Радник. Жути картони: Танасијевић, Катанић (Младост ГАТ), а Богдановић, Рустемовић, Кунић (Радник).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић 7, Мандић 6,5, Ковачевић 6, Танасијевић 6,5, Станковић 7, Секулић 6,5, Денић 6,5, Поповић 6, Димитров 6,5 (Арсић 6,5), Радуловић 6,5, Катанић 6 (Марушић 7).

РАДНИК: Вујанац 6, Јокић 6 (Бабић 6), Рустемовић 6,5 (Маронг 6), Дуроњић 6 (Суботић 6,5), Орешчанин 6, Стевановић 6,5, Богдановић 6 (Великић 6), Стојановић 6, Абубакар 6,5, Даноски 6,5 (Кунић 6), Спасић 6,5.

Дерби суперлигашког зачеља почео је у знаку прилично ангажоване игре оба тима, сводочећи о томе да је победа једино што занима ривале. Међутим, осим пар неопрезнијих стартова, то ништа конкретније није донело на терену, када су у питању евентуалне прилике. Тек у 15. минуту запретила је Младост ГАТ, али је све остало тек на претњи и – ништа више. Али, на другој страни, за лопту се изборио искусни Зоран Даноски, наместио је на леву ногу и шутирао, али, срећом по домаћина, само у пречку.

У 23. минуту забележили смо и солидан ударац Милоша Спасића с двадесетак метара, лопта је, међутим, прохујала изнад пречке гола Новосађана. Преузели су у тим тренуцима иницијативу гости, чешће је лопта била код њих и, утисак је, били су конкретнији. И то им је донело жељено вођство у 26. минуту. После корнера и набачене лопте пред гол, лоше је интервенисао голман Милојевић, испустио је, а присебан је био Един Рустемовић и ћушно је преко гол линије.

Одмах у следећем нападу Гатоваца, одлично је по десној страни прошао Радуловић, упутио приземну лопту паралелно с линијом гола Сурдуличана, али тамо није било никог од играча Младости ГАТ да експресно изједначи резултат. Али, зато је до промене могло да дође у 35. минуту, пошто је пред голом домаћина Катанић оборио Душана Стевановића, а судија Шегрт оправдано показао на белу тачку. До ње, ипак, није дошло, а „кривац“ за то био је голман Алекса Милојевић, који је зауставио ударац с једанаест метара Даноског и тако се, барем мало, оправдао за лошу интеревенцију код гола Радника.

Фото: Ф. Бакић

Тек што је почело друго полувреме, на правом месту и у право време нашао се Новосађанин Срђан Димитров и сместио лопту иза леђа немоћног голмана Вујанца за изједначење на 1:1. Очекивано је да утакмица тим голом поново добија на замаху, а да играчи обе екипе траже прилику да дођу до тријумфа, који им је био јако важан. Заиграо је, додуше, домаћин мало боље, био агресивнији и показивао већу жељу да освоји сва три бода.

Ипак, у 61. минуту изузетну прилику имао је Спасић за госте, али је његов ударац са седам метара отишао изнад пречке.

У финишу смо пратили обострано прилично растрзану игру, у којој шанси није било ни на једној страни. А онда је, у 89. минуту, сјајну шансу имао Немања Суботић за госте, међутим, Милојевић је био опрезан и отклонио опасност. И када се очекивало да судија Шегрт означи крај утакмице, пред голом Радника створила се гужва, лопта је доскакутала до Алексе Масрушића, који је био довољно спретан, брз и сналажљив и постигао победоносни гол за Младост ГАТ, који би, под одређеним околностима, могао да буде злата вредан за Новосађане.

 

 

А. Предојевић

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 24. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!