ТРИЈУМФ НА ОПРОШТАЈУ

Последње гостовање фудбалера Јединства (Стара Пазова) на новом стадиону у Адорјану, избрисало је и математичке рачунице да се неким чудом може сачувати статус у Српској лиги Војводина. Коректни домаћини нису били у ситуацији да превише ризикују, јер нису били убеђени да им залиха бодова обезбеђује спас, па су госте из Срема дочекали мотивисано и опрезно, решени да, у последњем мечу, пред својом публиком остану непоражени. Није им било лако, јер су ослабљени и мало опуштенији гости пружили добру игру, а ни рано примљени гол није их пореметио. Имали су две прилике за резултатску равнотежу у првом делу, али оштри ударци Данила Живановића нису пронашли циљ.
Домаћини су, у наставку, играли опрезно у одбрани, озбиљно схватили претње гостију и из контранапада угрожавали голмана Марка Стаилковића. На крају се завршило како су желели и одахнули када је опстанак у питању, а гости отпутовали свесни да су испадање донели ранији неуспеси.
Пазовчани дочекују препорођени Динамо 1945 у утакмици без резултатског значаја, па се очекује добар и занимљив меч у опуштеној атмосфери.
– Жеља је да се, у дуелу са јаким противником, опростимо победом, што би нам донело малу утеху због свега што је претходно неповратно изгубљено, нашом, али и кривицом других актера каже – председник Миша Хриц.
Клуб није функционисао како се то желело, велики терет јаког такмичења био је на леђима само неколицине људи.
– Лепша страна је рад наше школе фудбала, уз наду да се у ближој будућности нећемо у већој мери ослањати на играче са стране. Финансијски смо били ојачани захваљуjyћи пре свега подршци општине и ретких доброчинитеља. Мало привредника жели улогу спонзора – каже Хриц.
Разочарани љубитељи фудбала комбинују да би Јединство могло и трећи пут административним путем до спаса. Везује се то за одустајање неких клубова од такмичења, фузије и још неких чудних дешавања, иако би више желели да је то остварено на терену, а не комбинаториком за зеленим столом.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 03. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!