Poslednje gostovanje fudbalera Jedinstva (Stara Pazova) na novom stadionu u Adorjanu, izbrisalo je i matematičke računice da se nekim čudom može sačuvati status u Srpskoj ligi Vojvodina. Korektni domaćini nisu bili u situaciji da previše rizikuju, jer nisu bili ubeđeni da im zaliha bodova obezbeđuje spas, pa su goste iz Srema dočekali motivisano i oprezno, rešeni da, u poslednjem meču, pred svojom publikom ostanu neporaženi. Nije im bilo lako, jer su oslabljeni i malo opušteniji gosti pružili dobru igru, a ni rano primljeni gol nije ih poremetio. Imali su dve prilike za rezultatsku ravnotežu u prvom delu, ali oštri udarci Danila Živanovića nisu pronašli cilj.
Domaćini su, u nastavku, igrali oprezno u odbrani, ozbiljno shvatili pretnje gostiju i iz kontranapada ugrožavali golmana Marka Stailkovića. Na kraju se završilo kako su želeli i odahnuli kada je opstanak u pitanju, a gosti otputovali svesni da su ispadanje doneli raniji neuspesi.
Pazovčani dočekuju preporođeni Dinamo 1945 u utakmici bez rezultatskog značaja, pa se očekuje dobar i zanimljiv meč u opuštenoj atmosferi.
– Želja je da se, u duelu sa jakim protivnikom, oprostimo pobedom, što bi nam donelo malu utehu zbog svega što je prethodno nepovratno izgubljeno, našom, ali i krivicom drugih aktera kaže – predsednik Miša Hric.
Klub nije funkcionisao kako se to želelo, veliki teret jakog takmičenja bio je na leđima samo nekolicine ljudi.
– Lepša strana je rad naše škole fudbala, uz nadu da se u bližoj budućnosti nećemo u većoj meri oslanjati na igrače sa strane. Finansijski smo bili ojačani zahvaljujyći pre svega podršci opštine i retkih dobročinitelja. Malo privrednika želi ulogu sponzora – kaže Hric.
Razočarani ljubitelji fudbala kombinuju da bi Jedinstvo moglo i treći put administrativnim putem do spasa. Vezuje se to za odustajanje nekih klubova od takmičenja, fuzije i još nekih čudnih dešavanja, iako bi više želeli da je to ostvareno na terenu, a ne kombinatorikom za zelenim stolom.

M. Bzovski

Izvor: http://www.zurnal.rs